Flutur îi răspunde lui Donţu: Nu există obrăznicie mai mare decât să dai vina pe opoziţie pentru că PSD nu a făcut nimic în judeţ


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că nu există obrăznicie mai mare decât ca, pe final de mandat, PSD să acuze opoziţia că nu a reuşit să facă nimic în judeţul Suceava.

În ceea ce priveşte acuzele pe care i le aduce de Ovidiu Donţu privind blocarea magistralei de gaz natural spre Vatra Dornei, Flutur îi aduce aminte lui Donţu că în mandatul său a fost deblocat acest proiect care a fost iniţiat în mandatul 2000-2004 şi a împovărat judeţul cu un credit de peste 86 de milioane de euro.

„Vreau să aduc aminte senatorului Ovidiu Dontui şi partidului din care face parte că în mandatul 2000-2004 au încheiat cel mai păgubos contract, angajând un credit de 86 milioane Euro, în care 61 de primarii vor trebui să-l plătească timp de 25 de ani, cu intenţia declarată de a se construi magistrale de gaz şi centrale termice.

Nu există obrăznicie mai mare decât că acum la final de mandat 2012-2016 să dai vină pe opoziţie, tu PSD, care nu ai făcut nimic pentru judeţul Suceava”, susţine Flutur.

Flutur Balan Harsovschi PNL sigla (1)

El crede că probabil că, în aceeaşi logică a PSD-ului, proiectul de 50 milioane de Euro de modernizare a Aeroportului adus în timpul mandatului său la CJ Suceava, este întârziat tot din cauza opoziţiei.

„Poate vreţi să spuneţi că întârzierile la centură Sucevei sunt tot din cauza noastră, abandonarea rutei ocolitoare a Rădăuţilor, tot din cauza noastră, pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc este abandonată tot din cauza noastră! Lista obiectivelor abandonate este bine cunoscută de suceveni, care sunt puternic afectaţi de această guvernare PSD, locală şi naţională”; arată Flutur.

Liderul liberal precizează că în privinţa proiectului „Utilităţi şi Mediu”, atunci când a preluat conducerea administraţiei judeţene, în vara lui 2008, pe acest proiect nu se lucra de mai bine de un an.

„Proiectul era blocat datorită neînţelegerilor dintre constructor şi beneficiar că urmare a scumpiri conductelor de oţel, precum şi că urmare a unor calamităţi naturale care au afectat magistrala de gaz metan pe tronsonul Frasin – Câmpulung Moldovenesc.

Noi am fost cei care am deblocat acest proiect şi astfel a ajuns gazul metan la Câmpulung Moldovenesc. Din câte ştiu, în primăvară lui 2012 era finalizată proiectarea şi Transgaz avea fonduri pentru continuarea lucrărilor la magistrala către Vatra Dornei.

Întreb astăzi Guvernul PSD, de ce nu a continuat aceste lucrări?”, adaugă Flutur.

El precizează că în anii 2005-2006, ca şi acum, este în vigoare o legislaţie – Codul Silvic, cu proceduri foarte clare referitor la scoaterea din circuitul silvic a terenurilor pe care trec conductele de gaz şi că se impunea atunci, cum se cere şi acum, să fie respectate toate aceste proceduri.

„Întreb acum, când au şi votat un nou Cod silvic, de ce PSD nu face nimic pentru a se continuă lucrările pe magistrala Pojorâta-Vatra Dornei ? Şi atunci, unde este ipocrizia, domnule Ovidiu Donţu?”, întreabă senatorul Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de