Dispută pe candidatura PSD în municipiul Rădăuţi. Constantin Boliacu: O decizie va fi luată după un sondaj aşa cum a decis BPJ al PSD Suceava


Intră acum și în grupul de

Consilierul judeţean PSD Constantin Boliacu, ce doreşte să candideze la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi a declarat, joi, după ce Comitetul Executiv al PSD Rădăuţi a validat candidatura lui Nistor Tătar, că o decizie finală va fi luată doar după un sondaj de opinie, aşa cum a decis Biroul Permanent Judeţean al PSD Suceava.

Boliacu a recunoscut că nu este membru al PSD Rădăuţi ci al PSD Suceava, dar susţine că aceasta nu este un impediment pentru a candida la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi.

El a spus că nu renunţă la candidatura la funcţia de primar după ce CEx al PSD Rădăuţi a validat candidatura liderului organizaţiei, Nistor Tătar.

„Va candida cine va sta cel mai bine în sondaj”, a spus Boliacu.nechifor-bradatan-rambu-boliacu-6

El crede că prin anunţul făcut de un grup din PSD Rădăuţi nu se poate stabili candidatul partidului şi că se încearcă doar evitarea unui sondaj de opinie care să arate de fapt care este susţinerea fiecăruia dintre contracandidaţi.

Mai mult, Boliacu spune că ar trebui ca în sondajul de opinie să fie inclus şi Gabriel Sandu, omul de afaceri care şi-a anunţat, recent, intenţia de a candida din partea PSD.

„E o competiţie şi trebuie să câştige cel mai bun pentru că aşa vor avea de câştigat şi rădăuţenii şi partidul pentru că va promova pe cel care poate aduce normalitate în municipiu”, a spus Boliacu.

El este convins că Biroul Permanent Judeţean al PSD Suceava va valida candidatura celui care este preferat de rădăuţeni în urma unui sondaj de opinie.

Comitetul Executiv al PSD Rădăuţi a decis, miercuri seara, în şedinţă, desemnarea lui Nistor Tătar drept candidat al formaţiunii pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi la alegerile locale din 2016.

Nistor Tătar este consilier judeţean şi preşedinte al organizaţiei PSD Rădăuţi.

El a dorit să candideze şi la alegerile din 2012, din partea PSD în USL, dar atunci candidatul desemnat a fost din partea PNL, Petru Carcalete, care a fost surclasat de candidatul PDL, Aurel Olărean.

Decizia PSD Rădăuţi a fost anunţată, joi, într-o conferinţă de presă, în cadrul căreia, vicepreşedintele organizaţiei, Gheorghe Simota, a precizat că nu a mai fost luată în calcul candidatura lui Constantin Boliacu, consilier judeţean PSD care a anunţat că intenţionează să intre în competiţie.

Un alt posibil candidat la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, omul de afaceri Gabriel Sandu, nu a fost luat în calcul de organizaţia PSD din Rădăuţi pentru că nu e membru al organizaţiei.


Intră acum și în grupul de