Partidul Verde Suceava crede că SRI trebuie să intervină pentru oprirea defrişărilor de pădure

Partidul Verde Suceava a atras, duminică, din nou atenţia asupra defrișărilor masive din România.

„Furtul lemnului a devenit un sport național, dar cu urmări grave asupra mediului. Este regretabil că partea politică a României nu a înțeles cât este de importantă pădurea, „aurul verde”. Ea trebuie protejată, nu distrusă. Bunul Dumnezeu a înzestrat România cu păduri mândre și frumoase, cum rar ție dat să vezi în Europa”, se arată într-un comunicat semnat de liderul PV Suceava, Dan Acibotăriţă.

El crede că din cauza unor politicieni « avizi după bani », ușor, ușor codrii noștri cad sub drujbele nemiloase ale hoților de lemn.

Acibotarita

„S-a încercat prin programul „Radarul pădurilor” o salvare a pădurii, dar din nefericire furtul industrial al lemnului nu s-a oprit. Defrişările au atins un nivel atât de înalt, încât a devenit o problemă de siguranţă naţională. Din punctul nostru de vedere, este necesar şi intervenţia SRI-ului pentru a opri această boală care a cuprins România. Orice agenţie care doreşte să stopeze defrişările este binevenită”, susţine Aciboătăriţă.

El a precizat că a observat că odată cu sosirea sezonului rece, când se închid publicului anumite drumuri, pădurea se taie şi mai cu spor, situaţia fiind cel mai bine remarcată pe TransRarău.(N.B.)