Nechifor: PSD vrea la Primăria Suceava un candidat ce va fi un foarte bun primar. Îţi crapă obrazul de ruşine dacă pui unul care nu se pricepe. Dacă s-ar face publice datele din Primărie, mulţi dintre candidaţi ar renunţa


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, marţi seara în emisiunea Ora de politică cu Mihai Chira că organizaţia se pregăteşte să desemneze candidaţii pentru alegerile locale, dar că îşi doreşte să prezinte în faţa electoratului persoane care să aibă calităţi pentru aceste funcţii publice şi nu doar persoane care să câştige voturi.

El a spus că nu este simplu să fie desemnaţi candidaţii şi că încă se mai fac sondaje de opinie, precizând că se lucrează şi la un sondaj de opinie de calibrare.

Nechifor a explicat că s-a amânat desemnarea candidaţilor pentru că trei săptămâni au fost tulburări în partid după ce PSD a pierdut guvernarea prin demisia intempestivă a premierului Victor Ponta.

El a arătat că nu este nimeni atât de nerăbdător să afle repede candidaţii, că nici nu a fost încă stabilită data alegerilor locale, dar că PSD Suceava îşi propune să facă anunţurile în luna ianuarie.

În ceea ce priveşte candidatul PSD la funcţia de primar al Sucevei, Cătălin Nechifor a spus că nu este atât de importantă câştigarea Primăriei Sucevei ci ca cel care va fi ales primar să fie şi bun pentru această funcţie.

„Îmi doresc ca noi să câştigăm Primăria Suceava cu un candidat care să devină şi un primar foarte bun. Nu poţi să câştigi o primărie şi pe urmă să-ţi crape obrazul de ruşine că ai pus unul care nu se pricepe”, a spus Nechifor.

psd nechifor dontu bereanu alegeri vot (30)

El a arătat că este posibil ca în alegeri să se prezinte şi candidaţi sofisticaţi, care să ducă alegătorii cu vorba şi să se trezească cu un primar care nu mişcă nimic şi nici nu ştie să facă nimic.

Cătălin Nechifor a arătat că nu-şi doreşte ca PSD să prezinte un candidat în orice condiţii pentru a câştiga Primăria Suceava: „Nu cu orice preţ, nu oricât, nu oricum, nu orişicine!”

El a mai declarat că Suceava nu a avut primar un membru PSD pursânge, amintind că în 2000 PSD a câştigat funcţia de primar cu Marian Ionescu care venea din PD.

El crede că poate ar fi bine ca sucevenii să voteze un membru PSD adevărat pentru funcţia de primar, iar acest lucru se poate face doar dacă PSD va veni cu persoana potrivită.

Nechifor a recunoscut că PSD nu şi-a putut impune candidatul în alegerile locale pentru funcţia de primar pentru că nu avut cel mai bun candidat.

El consideră că e nevoie de candidaţi care au făcut ceva în viaţa lor şi care au o experienţă acumulată.

„Nu e simplu să conduci Primăria Suceava, că e cu foarte multe datorii, cu foarte multe dificultăţi. Nu ştiu dacă sunt foarte mulţi doritori”, a spus Nechifor care a adăugat că dacă ar fi transparenţă şi s-ar prezenta corect toate datele mulţi dintre cei care au anunţat ca vor candida s-ar mai gândi dacă se mai implică în această competiţie.(R.N.B.)

 


Intră acum și în grupul de