Tânăr din Râșca prins în flagrant după ce a spart o biserică din cartierul sucevean Zamca


Intră acum și în grupul de

Un tânăr în vârstă de 20 ani, din comuna Râşca, a fost prins în flagrant, de polițiștii suceveni, după ce a spart o biserică din cartierul Zamca. Totodată, tânărul este bănuit și pentru săvârşirea a şapte furturi sau tentative de furt din autoturisme.

hot mascat

Poliția Județeană a informat că luni dimineața, printr-un apel la 112 a fost sesizat faptul că în noaptea precedentă persoane necunoscute au spart geamul unui autoturism ce se afla parcat pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava, din interior fiind sustrase documente personale.

„În timp ce poliţiştii efectuau activităţile de cercetare la faţa locului, au fost identificate alte șase autoturisme parcate în aceeaşi zonă, toate prezentând geamurile laterale stânga sparte, însă din interior nu se reclamă sustragerea de bunuri de valoare, ci doar documente sau chei. Prejudiciul total cauzat prin distrugerile provocate la nivelul geamurilor se ridică la circa 1500 lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Potrivit sursei citate, la nivelul Poliţiei Municipiului Suceava s-a dispus de îndată crearea unei echipe operative complexe formată din poliţişti judiciarişti, dar şi poliţişti de ordine publică, aceștia desfăşurând fără încetare activităţi investigative pentru identificarea autorului.

De asemenea, au fost suplimentate forțele din teren pe timp de noapte pentru prevenirea unor evenimente similare, fiind angrenaţi inclusiv poliţişti de proximitate.

„Echipaje de poliţie cu autospecialele din dotare dar şi poliţişti în ţinută civilă au fost dispuşi în toate zonele municipiului, fiind efectuate pânde şi activităţi de monitorizare specifice. Activităţile dispuse au avut succes, în această dimineaţă, în jurul orei 02.00, o patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, surprinzând în flagrant în cartierul Zamca, pe un tânăr de 20 ani, din comuna Râşca, care a ieşit în fugă din curtea unei biserici”, se mai arată în comunicat.

Tânărul a fost reţinut, iar cu ocazia efectuării controlului corporal a fost găsită suma de 180 lei şi produse alimentare sustrase din interiorul bisericii, dar şi acte de identitate, chei auto şi o telecomandă auto, bunuri din interiorul unor mașini sparte.

Tânărul a fost reţinut de poliţişti şi condus la sediul Poliţiei Municipiului Suceava, unde a fost preluat de o echipă de cercetare, fiind probată activitatea infracţională a acestuia, atât cu privire la furtul din biserică, dar şi cu privire la cele şapte furturi din auto.

Poliţiştii continuă activităţile de cercetare penală pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi asigurarea materialului probator în cauză, urmând ca la finalizarea acestora să se dispună procedural prin unitatea de parchet competentă. (M.T.)

 


Intră acum și în grupul de