Senatorul PSD Neculai Bereanu: Flutur încearcă să dezinformeze, Guvernul Ponta a prevăzut banii pentru centura Sucevei şi cea a Rădăuţiului

Senatorul PSD de Suceava Neculai Bereanu a declarat, luni, că liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a încercat să dezinformeze populaţia judeţului când a afirmat că nu erau bani prevăzuţi în proiectul de buget alcătuit de Guvernul Ponta pentru lucrările la centura Sucevei şi cea a Rădăuţiului.

Bereanu susţine într-o declaraţie de presă că Guvernul Ponta şi PSD au avut faţă de judeţul Suceava toată deschiderea şi a subliniat că în toată perioada de guvernare s-au alocat judeţului Suceava fonduri importante pentru dezvoltarea judeţului.

Bereanu

„Au fost demarate proiecte importante pentru multe comunităţi care sunt în derulare”, a spus Bereanu.

El a subliniat că atât în 2014 cât şi în 2015 pentru finalizarea centurii Sucevei a existat finanţare pentru a putea fi executată, iar pentru anul 2016 Guvernul Cioloş a preluat proiectul de buget de la Guvernul Ponta unde era prevăzută finanţare pentru centura Sucevei cât şi pentru centura Rădăuţiului.

„Aş dori să aduc în atenţia sucevenilor faptul că PNL şi senatorul Gheorghe Flutur n-au dorit să guverneze. Ei au susţinut alegeri anticipate ceea ce ar fi dus la o instabilitate politică, dar şi la riscul ca acest buget să nu fi fost supus dezbaterii şi votării în Parlament. Este de rău augur faptul că un lider important, aşa cu se consideră domnul senator Gheorghe Flutur, să dezinformeze cetăţenii din judeţ. Consider că prin astfel de declaraţii nu face decât să dezamăgească”, a conchis senatorul PSD Neculai Bereanu.

 

Preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, susţine că echipa guvernamentală condusă de premierul Dacian Cioloş a ridicat embargoul pe care PSD l-a impus în ultimii ani judeţului Suceava, fapt demonstrat de propunerile actualului guvern de alocare de fonduri pentru finalizarea lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei în cursul anului viitor.

Flutur a declarat că, în urma consultării proiectului de buget care fusese conceput de fostul guvern PSD, şoseaua de centură a municipiului Suceava nu era inclusă pe lista investiţiilor care urmau să fie finalizate în cursul anului 2016, având ca termen anul 2017.

 

„S-a dovedit clar că fostul Guvern PSD nu avea de gând să termine anul viitor şoseaua de centură a Sucevei”, a declarat Flutur.

 

El a menţionat că în perioada în care proiectul a fost supus dezbaterii publice a avut nenumărate interpelări şi discuţii cu premierul Dacian Ciloş şi cu membri ai Guvernului, atât pe tema finalizării şoselei de centură a Sucevei, pentru începerea celei de la Rădăuţi, precum şi pentru demararea procedurilor pentru întocmirea documentaţiilor necesare pentru investiţii similare la Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc.

 

Flutur a mai spus că Guvernul a aprobat proiectul de Lege a bugetului de stat pe 2016, care a fost înaintat Parlamentului spre aprobare, iar în formula adoptată, Guvernul Cioloş a reparat ceea ce nu a făcut Guvernul PSD, în aşa fel încât în proiectul aflat la Parlament, şoseaua de centură apare cu termen de finalizare anul 2016.

 

„Odată cu această reparaţie, Guvernul Cioloş demonstrează că epoca izolării şi persecutării Sucevei şi a Bucovinei este la apus. Practic, Guvernul Cioloş a ridicat embargoul impus de PSD judeţului Suceava”, a spus Gheorghe Flutur.

Iohannis ACL Flutur Balan Preda Negura Turcanu Ungureanu Varga (15)

Liderul liberal sucevean şi-a exprimat bucuria că noua echipă guvernamentală a ascultat argumentele transmise privind necesitatea şoselelor de centură de la Suceava şi Rădăuţi.

„Sper ca centura Sucevei să se finalizeze în 2016. De asemenea, mă bucură faptul că actualul Guvern luat în seamă discuţiile cu privire la centurile de la Câmpulung Moldovenesc şi de la Vatra Dornei, pentru perspectivă, în anii anii următori”, a spus Flutur.

 

 

 

El a precizat că în proiectul de buget, Ministerul Transporturilor ar urma să aloce o sumă de aproximativ 10 milioane de euro pentru finalizarea şoselei de centură a Sucevei şi şi-a exprimat speranţă ca CNANDR va începe cât mai repede lucrările, inclusiv cu forţe şi utilaje proprii.

 

Flutur consideră că după adoptarea Legii bugetului pentru 2016 ar trebui ca CNADNR să uite de „aroganţele afişate” anterior privind preluarea lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei, dar şi la Rădăuţi.

 

„Toate procedurile necesare începerii lucrărilor trebuie finalizate cât mai repede, iar o parte dintre acestea să fie demarate din forţe proprii, aşa cum au promis în toamna aceasta la Suceava, fostul ministru al transporturilor, şi fostul director al CNADNR”, a mai precizat Flutur.

 

Preşedintele PNL Suceava a adăugat că speră ca şi pentru pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc să se găsească soluţiile necesare pentru finalizarea investiţiei. „Deşi situaţia juridică de aici pare a fi puţin complicată, vom face în continuare demersuri pentru ca şi acest obiectiv să fie finalizat”, a declarat Gheorghe Flutur.

 

El susţine că este important ca în anul 2016 să continue şi să înceapă noi proiecte de dezvoltare locală în judeţul Suceava, precizând că în acest sens a avut discuţii cu factorii de decizie din Guvern pentru alocarea de sume importante pentru investiţii în lucrări de apă, canalizare, asfaltări de drumuri, dar şi pentru modernizarea şcolilor care nu au autorizaţie sanitară.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, marţi, că în ceea ce priveşte şoseaua de centură a municipiului Suceava există o expertiză tehnică a CNADNR din care reiese că părţi din tronsoanele nefinalizate nu sunt sigure.

Sinescu Nechifor