Candidatul Mişcării Populare la Primăria Suceava vrea ca primarii să părăsească partidul după ce au fost aleşi în funcţie


Intră acum și în grupul de

Candidatul Mişcării Populare la funcţia de primar al municipiului Suceava, Marian Andronache, director în cadrul Primăriei Suceava, a declarat că propune ca primarii să părăsească partidul după ce sunt aleşi în funcţie.

 

El a spus în cadrul emisiunii Ora de politică cu Mihai Chira că în competiţia electorală nu vede adversari ci parteneri şi că va discuta doar despre proiecte de dezvoltare a Sucevei şi că nu îşi doreşte altfel de subiecte în dezbaterea publică din campania electorală.

Andronache a explicat că dacă restul candidaţilor vor avea alte teme, el nu vrea să intre în alte discuţii decât cele ce privesc proiectele de dezvoltare a municipiului.

marian andronache (2)

„Nu sunt obişnuit cu luptele politice şi nici nu vreau să le cunosc. Vreau să facă un altfel de politică. Mai multă politică la nivel de administraţie publică locală”, a spus Andronache.

El chiar a venit cu ideea că primarul ar trebui să demisioneze din partid după ce a fost ales la fel ca preşedintele României.

„Sunt două funcţii în România alese în mod direct: preşedintele României şi primarul.

Dacă preşedintele României îşi dă jos haina politică după ce ajunge în funcţie, eu cred că la fel trebuie să facă şi primarul”, a spus Andronache.

 

El s-a pronunţat şi pentru adoptarea unei legi în acest sens.

„În momentul în care primarul a fost ales, să iasă din acel partid politic pentru că e primarul cetăţenilor”, a spus Andronache.

Urmăreşte aici declaraţia de la minutul 31

Liderul MP Suceava a menţionat că ar merge chiar mai mult şi să fie aplicat acest principiu şi consilierilor locali.

marian andronache (3)

„Chiar consilierii locali aleşi să nu mai facă parte dintr-un partid politic. Dacă s-ar merge pe segmentul acesta cu siguranţă ar arăta mai bine consiliul local. Nu ar mai fi acele certuri, acele învolburări, acele lobby-uri făcute pentru anumite interese”, a spus Andronache.

El vede rolul partidelor mai mult pentru structurile parlamentare, pentru guvernare, în general pentru ceea ce se întâmplă la conducerea ţării.

 

Andronache a recunoscut că va fi greu să-şi dezbrace haina politică acei consilieri, dar la primar ar trebui să fie aplicat acest principiu.

 

El a mai spus că nu crede că faptul că a decis să candideze la funcţia de primar împotriva lui Ion Lungu, deşi este în subordinea primarului nu va determina schimbarea relaţiilor şi nici dacă va pierde alegerile nu crede că Ion Lungu va avea o altă atitudine faţă de el.

„Relaţiile nu se vor schimba. Dumnealui ştie foarte bine cu ce fel de om lucrează. În lupta de idei, de proiecte, cu siguranţă ar aprecia unele proiecte şi idei ale mele şi le-ar duce mai departe”, a spus Andronache.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de