FOTO Elevi ai Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava au organizat spectacolul caritabil „Moș Crăciun…ștefanist” pentru ajutorarea unor colegi


Intră acum și în grupul de

Elevii claselor a XI-a de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava au organizat, vineri, 18 decembrie, la Casa de Cultură din municipiu, cea de a IX-a ediție a spectacolului caritabil „Moș Crăciun…ștefanist”. Fondurile strânse în urma spectacolului vor fi folosite pentru ajutorarea a 20-30 de elevi ai colegiului.

Spectacolul pus în scenă de elevii ștefaniști a fost unul care a adus în fața publicului faimosul tren Polar Express, dar care și-a reluat traseul sub denumirea de CNSCM Express.

Creativi, ștefaniștii au adaptat frumoasa poveste de Crăciun vieții lor de liceeni, iar pentru că aceasta presupune și întârzieri la ore, absențe nemotivate și chiul cu colegii, cele șase personaje principale au dat viață dorinței de a se întâlni cu Moș Crăciun. Astfel, o întâmplare mai puțin fericită, pentru că cei șase ștefaniști nu au ajuns la cursuri, s-a transformat în aventura vieții lor, zâne frumoase ademenindu-i să plece tocmai spre Polul Nord. Numai că, în același tren se aflau și doi tineri afaceriști, preocuparea lor fiind să cumpere întreg ținutul, lucru pe care l-au obținut cu ajutorul unui spiriduș naiv. Când cei șase tineri au ajuns la destinație, ei au constatat cu surprindere că au de a face cu un „Nou Pol Nord”, fără cadouri, magie sau spiritul Crăciunului, așa cum se așteptau.

În urma călătoriei la Polul Nord cei șase ștefaniști au aflat că bucuria Crăciunului nu poate fi simțită decât alături de familie și prieteni, iar cel mai important cadou este iubirea împărtășită cu cei dragi.

Povestea ștefaniștilor a fost completată de momente artistice de dans, muzică ușoară și populară, iar la final, Corala „Ciprian Porumbescu” a Colegiului a susținut un recital extraordinar de colinde cu prilejul sărbătorii Crăciunului. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de