FOTO Concerte de excepție, la Festivalul Internațional de Muzică Blues Con-Fusion de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Sute de suceveni au luat parte la cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Muzică „Blues Con-Fusion” ce s-a desfășurat în perioada 29 iunie – 1 iulie, pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei.

Dedicat inițial memoriei lui Fani Adumitroaie, un nume important al mișcării de blues din România, „Blues ConFusion” s-a transformat în mod spectaculos dintr-un eveniment „in memoriam” într-un element din identitatea culturală suceveană, un eveniment cu însemnătate națională, un fenomen regional comparabil cu festivalurile de gen din Europa.

De-a lungul timpului au participat invitaţi de marcă din aproape toate ţările europene şi din Statele Unite ale Americii, ce au propus o diversitate de genuri muzicale apropiate blues-ului. Mai mult, mari blues-mani din lume au cântat pentru prima dată în România, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică „Blues ConFusion”.

Ediția din acest an a adus în fața publicului artiști din Marea Britanie, România, Serbia, Norvegia, Ungaria și Austria, care au oferit până târziu în noapte concerte de excepție.

Festivalul a debutat joi, 29 iunie, pe esplanada Casei de Cultură, unde A.G. Wienberger a lansat volumul „Singular”, după care, evenimentele s-au mutat pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei.

Acolo, timp de două seri au concertat Axis, Trans-Express, A.G. Weinberger, Andrei Cerbu & The Crossroads, Marius Dobra Band,  Joe Rusi și Matt Schofield.

„Festivalul Internaţional de Muzică Blues Con-Fusion este o poveste dincolo de un eveniment. S-a născut din pasiune, din spiritul muzicii, din recunoștința pe care prietenii lui Fani Adumitroaie, un bluesman al Suceavei, i-au adus-o după ce acesta s-a stins din viață. An de an, „Blues Con-Fusion” s-a transformat într-o manifestare a orașului, cu mai mulți participanți, artiști şi public, și în locații din ce în ce mai mari”, a precizat Bobby Stroe, directorul festivalului.


Intră acum și în grupul de