Vartic (UNPR): Dacă Ion Lungu candidează, Ion Lungu iese primar din partea cui vrea el

Prim vicepreşedintele UNPR Suceava, Cătălina Vartic, a declarat, marţi seara în emisiunea Ora de politică cu Mihai Chira că este sigură că dacă Ion Lungu va candida la funcţia de primar va fi ales în funcţie din partea oricărui partid va candida.

vartic-001

„Dacă Ion Lungu candidează, Ion Lungu iese primar din partea cui vrea el”, a spus liderul UNPR Suceava.

Cătălina Vartic a spus în emisiune că UNPR Suceava îşi doreşte să candideze pe liste separate în judeţ şi că îşi propune să obţină cât mai multe funcţii de aleşi locali, primari şi consilieri locali, dar şi consilieri judeţeni.

Ea a arătat că în perspectiva anilor 2017-2018 când se va relua proiectul de regionalizare va fi foarte important pentru un partid să aibă reprezentare în Consiliul judeţean.

Liderul UNPR Suceava a explicat că îşi doreşte ca în 2016 să obţină, în urma alegerilor locale, ceea ce nu a obţinut în 2012, precizând că atunci nu a candidat împotriva lui Cătălin Nechifor ci împotriva lui Gheorghe Flutur.

Vartic a mai declarat că UNPR îşi va anunţa în judeţul Suceava candidaţii după ce PSD va face nominalizările, arătând că PSD este „un fel de frate mai mare” în partea stângă a eşicherului politic.

Totodată, liderul progresiştilor suceveni a subliniat că nu va mai face aceleaşi greşeli ca în 2012 când s-a luat după sondaje şi cererile liderilor marilor partide de a discuta, cu o zi înaintea alegerilor de alianţe în Consiliul judeţean, pentru că UNPR trebuia să obţină peste pragul electoral, ca să constate că în urma numărării voturilor partidul nu a făcut un scor electoral care să-i permită accesul în Consiliul Judeţean Suceava.

Ea a mai spus că faţă de anul 2012, UNPR nu va mai fi un partid „naiv” care să se bucure de rezultat înainte de numărarea voturilor şi că în 2016 va fi mult mai atentă la ziua votului. (R.N.B.)