Ioan Balan: Nu mă bazez deloc pe sprijinul lui Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Liderii PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur si deputatul  Ioan Balan, sustin o conferinta de presa la sediul PNL.

Ioan Balan:

”Ii asigur pe suceveni de faptul ca sunt extrem de preocupat sa prezint in detaliu programul cu care vreau sa castig alegerile locale. Poate ca ar trebui sa spun mai multe despre program. Pe 23 ianuarie va avea loc lansarea candidaturilor de primari si va fi un prilej bun sa spunem fiecare cu ce program vrem sa castigam. Nu renunt la dezvoltarea Sucevei, incepand cu scara de bloc si traficul din oras.

Soseaua de centura a Sucevei ingreuneaza traficul si nici nu s-a mai vorbit de inchiderea inelului de la Cumparatura- Ipotesti- Salcea. Imaginati-va ca daca era inchis acest inel, Suceava ar fi rasuflat mai mult oxigen si mai putine noxe de la masinile care ne tranziteaza. Daca vorbiti azi cu cineva din oras veti vedea ca principala problema e sa poata ajunge din centru pana in Burdujeni in timp rezonabil.

Am vazut posibilitatile oferite de managementul de pana acum al Primariei Suceava. Trebuie sa gasim solutii si sa le explicam sucevenilor ca stim ce avem de facut. Eu voi candida motivat fiind de faptul ca detin cele mai bune solutii de modernizare a Sucevei. Să fie foarte clar pentru toata lumea ca nu vreau sa fiu un continuator al politicilor lui Lungu. Trebuie sa stiti ca niciodata nu a fost un om de echipa in construirea unei strategii de dezvoltare a Sucevei.

De cate ori s-a incercat discutia pe proiecte extrem de importante in perioada de mandat a lui Flutur, Lungu a fost extrem de refractar. Nu ma bazez deloc pe sprijinul lui Ion Lungu. Nu m-am bazat niciodata. V-am spus cu patru ani in urma cand m-am decis sa candidez ca iau in calcul posibilitatea ca el sa candideze. O psibila candidatura a lui e luata in calcul. Cunosc tineri care s-au trezit cu primarul Lungu. Dupa 12 ani acesti tineri nu stiu cum ar arata Suceava cu altcineva.

Am vazut ce poate face un om in trei mandate. Daca vine azi sa ne propună nocturna pe un stadion care nu are echipa si nu stiu la ce a putut servi pana acum e clar. Pentru mine e extrem de important ca oamenii nu vorbesc de Suceava ca parte din extraordinara Bucovina. Voi propune solutii pentru problemele actuale. Sa vii sa spui acum, dupa 12 ani, ca pui iarba in parc si becuri pe stalpii de iluminat?

Nu stiu de ce vrea sa mai candideze Lungu. Eu care am fost alaturi de el cand candida stiu ca el atat poate. Asta e maximul. Daca vrem ca totul sa fie blocat si cenusiu in oras, asta avem.

Am avut echipa mare in mandatul 2008-2012. Cu oameni care au lucrat mai mult sau mai putin. E nevoie de o echipa si un parteneriat. Cand lucrezi singur sau iti alegi un culoar ca sa iti fie bine si cald nu e corect. Sa ne asumam lucrurile. Eu ca lider politic national am platit alaturi de partidul meu care s-a erodat la guvernare. In acea perioada, Suceava a avut de castigat, dar eu am pierdut. In ecuatia politica trebuie sa iti asumi si erodarea.”

 


Intră acum și în grupul de