Ion Lungu susţine că vrea să revină în PNL şi spune că nu e supărat pe Flutur care l-a făcut oportunist


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a surprins, miercuri, când a anunţat că visul său este să revină în PNL, la câteva zile după ce liderul liberal sucevean, Gheorghe Flutur l-a caracterizat pe Lungu ca un oportunist, un om cu care nu se poate face echipă şi care şi-a căutat întotdeauna calea care îl avantaja cel mai mult.

Întrebat cum comentează declaraţiile făcute de Flutur, Ion Lungu a declarat în conferinţă de presă că este o situaţie „destul de jenantă”, dar că nu este supărat pe Gheorghe Flutur sau pe PNL.

lungu si flutur

„Suntem într-o fază în care fiecare îşi joacă şansele lui”, a spus Ion Lungu care a argumentat că demisia sa din PNL sau din PDL, ori susţinerea candidaţilor USL la parlamentare în 2012 sau a candidatului PSD la funcţia de preşedinte al României a fost făcută doar în interesul sucevenilor şi nu al său personal.

„Am luat decizii pentru suceveni şi nu pentru mine”, a susţinut Lungu care a menţionat că în urma acestor mişcări politice Suceava a beneficiat de finanţări de 20 de milioane de euro.

„Visul meu e să mă întorc în PNL” a mai declarat primarul care consideră că „a ţinut în spate” organizaţia suceveană a PNL arătând că a fost lider atât al organizaţiei municipale PNL Suceava cât şi preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Suceava.

Lungu a spus că se va întoarce în PNL când va exista „conjunctura potrivită”, dar că este convins că o va face, mai devreme sau mai târziu pentru că îşi doreşte să iasă din politică din PNL, partid cu care şi-a început cariera politică.

Ion Lungu a fost ales primar în 2004 din partea PNL, iar în 2007 a devenit preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Suceava după ce echipa condusă de Gheorghe Flutur a părăsit formaţiunea şi a înfiinţat PLD, partid care a fuzionat apoi cu PD, rezultând PDL.

Lungu a părăsit PNL chiar înaintea alegerilor locale din 2008 şi s-a alăturat PDL, lăsând PNL Suceava fără conducere judeţeană şi fără candidat la municipiul reşedinţă de judeţ, formaţiunea obţinând atunci un scor electoral modest, sub 10 procente cu candidatul Angela Zarojanu.

Susţinut de echipa PDL a lui Flutur, Ion Lungu a câştigat alegerile din 2008 cu 71 la sută din voturi.

Primarul Sucevei a devenit preşedinte al organizaţiei municipale PDL Suceava şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PDL, postură din care a candidat în 2012 la un nou mandat fiind reales, dar la limită, în faţa candidatului USL.

Imediat după acest scrutin, Ion Lungu a spus că renunţă la activitatea politică din PDL, partid care a pierdut atunci alegerile, iar în septembrie 2014, profitând de OUG 55/2014 care permitea migraţia politică a aleşilor locali a anunţat că e independent.

Nechifor, Lungu, Dontu Flutur Balan Baisanu defilare SRI ISU Armata Tab (46)

El l-a susţinut atunci în alegeri pe candidatul PSD la Preşedinţia României, Victor Ponta, afirmând că doar cu Victor Ponta preşedinte Suceava are de câştigat.

Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că orice discuţie privind o candidatură a lui Ion Lungu din partea PNL este exclusă, mai ales că acesta nu a înţeles să lucreze în echipă şi că a preferat să-şi aleagă tot timpul culoarul astfel încât să-i fie doar lui bine.

Flutur a spus că spre deosebire de Lungu el şi-a asumat echipa şi a plătit alături de partidul din care face parte.

„Ca lider politic naţional am plătit politic alături de partidul meu care s-a erodat la guvernare. În acea perioadă, Suceava a avut de câştigat, dar eu am plătit politic”, a spus Flutur.

El consideră că subiectul Ion Lungu este închis pentru liberali mai ales că acesta a fost aşteptat în PNL, dar el a preferat altceva.

La rândul său, preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Bălan, a declarat că, din păcate pentru suceveni, nu este un oportunist mai mare decât Ion Lungu, apreciind că acesta este în stare să-şi găsească origini clare ai fondatorilor oricărui partid este pe val, aşa cum a făcut şi când l-a susţinut pe Victor Ponta. (R.N.B.)


Intră acum și în grupul de