Ucrainean prins în Vama Siret cu țigări de contrabandă ascunse în bordul și pragurile mașinii


Intră acum și în grupul de

 

Aproape o mie de de pachete de ţigări ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România au fost descoperite, miercuri dimineață, de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret- I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei în mașina unui ucrainean.

Potrivit ofițerului pentru relații publice de la Poliția de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan,  în dimineaţa zilei miercuri, în jurul orei 01.55, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean M. Mykhailo, în vârstă de 20 de ani, conducând un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Bulgaria.

”Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor, ocazie cu care a fost descoperită ascunsă, în locuri special amenajate în bordul şi pragurile maşinii, cantitatea de 980 pachete de ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană”, a arătat Seerițan.

El a precizat că țigările în valoare de 1.195 lei au fost ridicate în vederea confiscării,  şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei, iar autoturismul  în valoare de peste 18.000 lei a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece avea confecţionat locaş special amenajat pentru transportul ţigărilor.

”Faţă de cetăţeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 13 ianuarie 2016”, mai menționează ofițerul pentru relații publice de la Poliția de Frontieră Suceava. (Irina L.)

 


Intră acum și în grupul de