Ardeleanu a dedicat o parabolă primarului Ion Lungu: Crede că fiind la al treilea mandat are dreptul să se considere Dumnezeu


Intră acum și în grupul de

Profesorul universitar dr. la Facultatea de Litere a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, deputatul  PNL Sanda-Maria Ardeleanu a dedicat o parabolă primarului Ion Lungu după ce acesta, a susţinut într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte să revină în PNL partid în care şi-a început cariera politică.

Pe blogul personal, profesorul universitar şi parlamentar liberal a postat un text în care a dedicat o parabolă lui Ion Lungu fără să-l numească, dar cu referire directă la declaraţiile acestuia din conferinţa de presă de miercuri.

Parlamentarul sucevean şi-a amintit că a discutat într-o emisiune televizată despre valorile în politică şi că este nevoie să se revină la valorile eterne.

„Simțeam nevoia atunci, ca și acum, să revin la valorile eterne, pe care orice om ar trebui să le aibă măcar ca repere în viață, pentru a înțelege și a explica ce se întâmplă în politica românească, cum se reușește în acest domeniu de activitate (de altfel onorabilă și sine qua non pentru orice societate modernă), cum funcționează cuplurile logice „adevărul și minciuna”, „cinstea și ipocrizia”, „loialitatea și trădarea”, „cuvântul dat și păcăleala”, ș.a.m.d”, a scris Ardeleanu.

Ea a constatat cu mâhnire că aceste valori nu mai reprezintă nimic mai ales atunci când a văzut argumentele aduse de edilul-șef sucevean pentru a-și justifica demisia din PNL sau din PDL, ori susţinerea candidaţilor USL la parlamentare în 2012 sau a candidatului PSD la funcţia de preşedinte al României.

sanda maria ardeleanu”Astăzi (n.r. miercuri), la Suceava, am aflat că valorile în care am fost crescută nu au, de fapt, nicio <<valoare>>  din perspectiva diriguitorilor treburilor urbanității. M-am convins că, pentru a fi ales la cârma urbei, trebuie să minți uitându-te în ochii cetățeanului, să lovești în stânga și în dreapta, până cad, rând pe rând, toți cei care trebuie să cadă,  să ai amnezie parțială sau, mai bine, totală, și apoi să dai lecții de virtute, de consecvență în gândire și atitudine, de bărbăție, să-ți fundamentezi interesele personale pe <<rețele de simpatizanți>>, care funcționează stil comando, și, desigur, să reușești, tu, pentru tine și pentru cei apropiați.

Astăzi, la Suceava, m-am convins că valorile noastre nu vor fi niciodată valorile unora dintre reprezentanții noștri, că <<echipa>> în politică e o poveste frumoasă, că poți manipula mult prea  ușor oamenii și că, indiferent de ceea ce ai făcut de fapt, calitatea de <<ales la al treilea mandat>> îți dă dreptul să te consideri Dumnezeu. Astăzi, cineva și-a bătut încă o dată joc de mine,  simplu cetățean, dar  și politician angajat. Câtă naivitate să vorbim despre politică și valori!”, a reacționat deputatul PNL de Suceava.

În final, Ardeleanu a arătat că nu crede că un politician trebuie să aibă mai mult de două mandate de ales în aceeaşi funcţie şi că va susţine această soluţie.

”Acum, pragmatic vorbind, soluția pe care o voi susține este: cel mult două mandate pentru orice ales cu votul cetățeanului”, a ținut să precizeze deputatul liberal.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a surprins, miercuri, când a anunţat că visul său este să revină în PNL, la câteva zile după ce liderul liberal sucevean, Gheorghe Flutur l-a caracterizat pe Lungu ca un oportunist, un om cu care nu se poate face echipă şi care şi-a căutat întotdeauna calea care îl avantaja cel mai mult.

Întrebat cum comentează declaraţiile făcute de Flutur, Ion Lungu a declarat în conferinţă de presă că este o situaţie „destul de jenantă”, dar că nu este supărat pe Gheorghe Flutur sau pe PNL.

„Suntem într-o fază în care fiecare îşi joacă şansele lui”, a spus Ion Lungu care a argumentat că demisia sa din PNL sau din PDL, ori susţinerea candidaţilor USL la parlamentare în 2012 sau a candidatului PSD la funcţia de preşedinte al României a fost făcută doar în interesul sucevenilor şi nu al său personal.

„Visul meu e să mă întorc în PNL” a mai declarat primarul care consideră că „a ţinut în spate” organizaţia suceveană a PNL arătând că a fost lider atât al organizaţiei municipale PNL Suceava cât şi preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Suceava.

Lungu a spus că se va întoarce în PNL când va exista „conjunctura potrivită”, dar că este convins că o va face, mai devreme sau mai târziu pentru că îşi doreşte să iasă din politică din PNL, partid cu care şi-a început cariera politică. (R.N.B.)


Intră acum și în grupul de