PSD Suceava nu denunţă oficial protocolul cu UNPR, dar nici nu vrea să stea „în calea fericirii” progresiştilor


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava nu denunţă oficial protocolul cu UNPR pentru participarea în alegeri în cursul acestui an, dar nici nu vrea să se opună „împlinirii politice” a progresiştilor.

Până în prezent, PSD Suceava a evitat să spună oficial dacă va continua colaborarea cu UNPR, dar, potrivit unor surse din partid, îşi pregăteşte strategia electorală pentru o participare pe liste proprii, fără alianţe.

vartic, cioata, nechifor (1)

În prezent, între PSD şi UNPR există un protocol de colaborare în cadrul unei alianţe de centru stânga, dar în ultima perioadă mai mulţi progresişti şi social-democraţi au declarat public că doresc ca cele două formaţiuni să candideze separat în alegeri.

 

Chiar UNPR Suceava a fost una dintre organizaţiile judeţene care a decis să solicite candidatura progresiştilor pe propriile forţe.

Astfel, la sfârşitul anului trecut UNPR Suceava a anunţat că doreşte să candideze pe liste proprii la alegerile din 2016, decizia fiind luată de Biroul politic judeţean al organizaţiei.

 

Într-un comunicat de presă, se arată că la sfârşit de an, Biroul politic judeţean al UNPR Suceava a făcut o şedinţă de analiză  a activităţii organizaţiei in 2015.

 

„În urma acestei şedinţe a fost adoptată o rezoluţie care a fost transmisă către conducerea naţională a partidului. Biroul politic judeţean a transmis in acest fel, dorinţa organizaţiei Suceava de a participa singuri la alegerile din 2016, propunerile pentru îmbunătăţirea activităţii în judeţ şi o prezentare a stadiului in care se află procesul de fuziune UNPR  – PP DD la nivelul judeţului”, se arată în comunicat.

 

În document se precizează că finalizarea fuziunii între UNPR şi PP- DD înseamnă la Suceava un număr de 89 consilieri locali, dintre care 3 viceprimari şi organizaţii în aproape toate unităţile administrativ teritoriale din judeţ.

 

„Cu această zestre, organizaţia Suceava va intra in anul 2016, an electoral important şi va încerca să-şi atingă obiectivul de a deveni a treia forţă politică din judeţ”, mai arată UNPR Suceava.

 

În comunicat Biroul politic judeţean al UNPR Suceava mulţumeşte membrilor de partid şi simpatizanţilor că au rămas alături în acest an în care partidul a avut şi momente dificile şi le aminteşte că vor rămâne uniţi şi puternici.

 

Acest anunţ a făcut ca cei din PSD Suceava să considere că UNPR Suceava nu-şi doreşte o alianţă cu social-democraţii în alegeri şi unii dintre lideri consideră că nu se poate face alianţă cu UNPR împotriva voinţei partidului.

„Nu vrem să stăm în calea fericirii lor. Nu ne opunem împlinirii politice a UNPR”, a spus un lider social-democrat sucevean care a arătat că există şanse reduse ca PSD şi UNPR să participe pe liste comune în alegeri.

„Va rămâne posibilitatea să colaborăm în consiliile locale în care UNPR va avea reprezentanţi”, a spus sursa citată.

 

PSD ar fi trebuit să ia o decizie privind colaborarea cu UNPR în alegeri la şedinţa de la sfârşitul săptămânii care s-a desfăşurat la Piatra Neamţ.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat că o poziţie oficială ar urma să fie adoptată însă în 26 ianuarie când se aşteaptă ca fiecare organizaţie PSD să vină cu o propunere.

Probabil, se va renunţa la o colaborare naţională PSD cu UNPR şi se va stabili că fiecare organizaţie PSD să colaboreze, dacă doreşte, cu organizaţia locală a UNPR.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de