Mişcarea Populară Suceava vrea alegeri în două tururi de scrutin şi la primari şi la preşedinte de Consiliu Judeţean


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele Mişcării Populare Suceava, Ovidiu Milici, a anunţat, vineri, că organizaţia pe care o reprezintă cere în cel de-al 12-lea ceas modificarea legii alegerilor locale astfel încât să fie organizate două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor.

Ovidiu Milici Intemedia PMP (2)

El a spus că MP Suceava doreşte şi ca preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi direct, prin votul cetăţenilor, tot în două tururi de scrutin.

Milici susţine că pentru ca stabilitatea în funcţie a preşedintelui de Consiliu Judeţean să fie asigurată şi ca acesta să nu stea la mâna consilierilor judeţeni care pot decide înlocuirea lui, ar fi mai bine ca şi preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi prin vot direct în două tururi de scrutin.

Potrivit liderului popular sucevean alegerea primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene în mod direct şi cu două tururi de scrutin este un demers „sănătos pentru democraţie”.

PNL solicită ca primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin, soluţie agreată şi de preşedintele României Klaus Iohannis.

Premierul Dacian Cioloş urmează să se întâlnească săptămâna viitoare cu reprezentanţii partidelor parlamentare pentru a discuta despre modul de alegere al primarilor.

PSD a anunţat că nu susţine modificare legii, iar dacă aceasta se va produce prin ordonanţă de urgenţă atunci ia în calcul boicotarea alegerilor locale.

 


Intră acum și în grupul de