Proiectul legii privind alegerea primarilor în două tururi se reia în Senat de la zero, după o solicitare a lui Ovidiu Donţu


Intră acum și în grupul de

Proiectul legii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin se va relua în Senat de la zero, după ce Biroul Permanent al Senatului a anulat rapoartele comisiilor juridice şi de administraţie.

psd nechifor dontu bereanu alegeri vot (23)Senatorul de Suceava Ovidiu Donţu, preşedinte al Comisiei de constituţionalitate, a depus la Biroul Permanent al Senatului o cerere prin care solicita ca proiectul acestei legi să primească şi un raport din partea comisiei pe care o conduce.

În schimb, BP al Senatului a decis să anuleze rapoartele iniţiale ale comisiilor juridice şi de administraţie pe motiv că până la sfârşitul anului trecut a fost funcţională Comisia de cod electoral, iar procedura pentru această lege să fie reluată de la zero, cu rapoartele comisiilor de specialitate, între care şi Comisia de constituţionalitate condusă de Ovidiu Donţu.

Liberalii, care susţin adoptarea legii prin care primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin, consideră că prin strategia adoptată de PSD nu face decât să se „tragă de timp” astfel încât legea să nu fie adoptată până la organizarea alegerilor locale din acest an. (N.B.)


Intră acum și în grupul de