Ion Lungu, validat de BPJ al PNL drept candidat pentru un nou mandat la Primăria Suceava


Intră acum și în grupul de

Biroul Permanent Judeţean al PNL Suceava a validat, miercuri după amiaza, într-o şedinţă de urgenţă, candidatura lui Ion Lungu pentru un nou mandat de primar al Sucevei, potrivit unor surse din PNL Suceava.

Lungu Flutur sarut

Decizia a fost luată după ce s-au prezentat datele unui studiu sociologic în care Ion Lungu ar avea intenţie de vot de 51 la sută, Ioan Bălan de 20 la sută, iar Alexandru Băişanu de 14 la sută, au precizat surse din partid.

Totodată, în cadrul şedinţei s-a stabilit şi reprimirea în PNL a lui Ion Lungu care este independent politic din vara anului 2014 când a părăsit formaţiunea pe listele căreia a candidat folosindu-se de OG55, aşa numita ordonanţă a traseiştilor politici.

Anunţul oficial ar urma să fie făcut, joi, într-o conferinţă de presă.

„Politica se face pe voturi”, a explicat un participant la şedinţă decizia luată.

De remarcat este că la această şedinţă nu a participat deputatul Alexandru Băişanu, despre care surse politice susţin că va candida din partea ALDE la funcţia de primar al Sucevei. Băişanu nu a confirmat aceste speculaţii, evitând să răspundă.

Lideri din alte formaţiuni politice din judeţ au apreciat pentru News Bucovina că Ion Lungu nu are în sondajele de opinie intenţie de vot nici 30 la sută, iar cifrele din sondajul intern prezentat de liberali nu au legătură nici măcar pe departe cu realitatea.

Interesantă va fi poziţionarea liderului judeţean al PNL, Gheorghe Flutur, care a declarat în urmă cu o lună că nu se pune problema întoarcerii lui Ion Lungu în PNL şi că nici nu va fi candidatul PNL la funcţia de primar al Sucevei.

Mai mult, Gheorghe Flutur susţinea că Lungu şi-a văzut tot timpul doar interesul său personal şi niciodată al echipei politice din care făcea parte.

 

Vezi aici Flutur : Pentru PNL, Ion Lungu este un subiect închis; a ales tot timpul calea în care să-i fie doar lui bine

 


Intră acum și în grupul de