Ilie Bolojan, secretar general PNL: Gheorghe Flutur va deveni președinte unic al PNL Suceava


Intră acum și în grupul de

Conferința de presă la sediul PNL Suceava.

La conferinta participa Gheorghe Flutur, Dumitru Pardau, Ioan Balan, Ion  Lungu si Ilie Bolojan.

flutur, pardau, lungu, balan, bolojan

Ilie Bolojan, secretar general PNL:

”Sunt alaturi de colegii mei azi cu doua anunturi. Ele sunt parte a fisei postului secretarului PNL. Dorim sa desavarsim fuziunea dintre cele doua partide. In urma deciziilor colegilor de la Suceava, primarul Lungu va fi candidatul PNL la Primaria Suceava la alegerile din 5 iunie. Flutur va deveni presedinte unic la judet. E al patrulea judet din Romania care va avea presedinte unic dupa fuziune.

Cum s-a ajuns in situatia ca Lungu sa candideze? Pentru desemnarea candidatilor in toate municipiile resedinta am facut sondaje pentru a ne testa candidatii nostri, dar si pentru a-i testa pe toti cei care vor sa candideze. In baza sondajului efectuat, a iesit fara dubiu ca Lungu are o cota de incredere si de vot care il face cu foarte mare probabilitate sa fie in situatia de a mai castiga un mandat. Astfel, colegul si prietenul nostru Balan a renuntat la candidatura.

Vreau sa ii multumesc lui Ioan Balan pentru decizia luata, pentru ca e una buna si pentru el si pentru PNL si pe de alta parte ii multumesc pentru tot ce a facut pentru partid. A demonstrat ca e un membru pe care te poti baza atunci cand esti la greu. Sunt convins ca Lungu din pozitia de candidat va castiga Primaria si impreuna cu Flutur vor face un tandem puternic care va face lucruri bune pentru municipiu si judet. Prin acest tandem s-au rezolvat doua lucuri.

Important e ca Suceava are de acum un tandem si va face multe proiecte pentru meleagurile acestea. Ccest tandem creaza premisele dezvoltarii judetului. Sansele de a avea jumatate plus 1 din consilierii judeteni se consolideaza fara echivoc si sunt convins ca Flutur va deveni presedinte. Vreau sa ii multumesc si lui Pardau pentru ca el a propus ca Flutur sa devina presedinte unic. Dl Pardau va deveni prim-vicepresedinte la judet, iar Lungu va deveni presedinte la PNL.”

Gheorghe Flutur:

”Evident, pana in ultimul moment, pozitia noastra a fost sa ne sustinem propriul candidat ccare a fost Ioan Balan. Trebuie sa spun ca a fost un maraton greu, un maraton in opozitie alaturi de Balan, mi-as fi dorit ca PNL sa dea candidatul din interior. Calculele ne-au adus in aceasta postura pragmatica pentru a mari sansele candidatilor nostri pentru Primaria Suceava si pentru CJ. Ii multumesc public lui Balan pentru ce a facut pentru PNL.

I-am asigurat pe colegi ca voi fi garantul unitatii PNL. Cunosc cele doua structuri din teritoriu si fac apel la intelepciune, maturitate si echilibru.

Asa a fost viata si in politica sunt calcule pragmatice. Ii urez bun revenit in echipa lui Lungu. Sa lucram in tandem si sa contribuim la modernizarea judetului. Maine vom covoca Colegiul Director pentru a discuta probleme organizatorice. Vinerea viitoare, la ora 17, s lansam candidatii pentru alegeri, in prezenta liderilor nationali ai PNL.

Azi, la ora 3 vom avea o analiza la Radauti si vom vedea ce solutie vom adopta. Intram in linie dreapta si vom vedea ce solutie avem.”

Dumitru Pardau:

”Am fost constient inca de la fuziune ca indreptatit sa fie presedinte e Flutur. Sunt multumit de ce am realizat pana acum. Cred ca in echipa cu care am venit am reusit sa aducem echilibru si le multumesc colegilor din fostul PNL pentru tot.

Sunt constient ca lucrurile vor functiona normal in tot judetul fara a se tine seama de unde provin membrii, PDL sau PNL. Ii multumesc lui Lungu pentru revenirea in PNL. Ne onoreaza revenirea lui si cred ca si pe el il onoreaza. Se reface tandemul Flutur-Lungu si cred ca vor fi rezultate foarte bune.”

Ioan Balan:

”E un moment greu pentru mine azi. Am luat decizii care m-au avantajat, dar in principal am luat devizii bune pentru echipa. Pot sa va spun ca la municipiu echipa s-a construit pentru castigarea primariei. Ma afecteaza personal in principal, dar putem merge mai departe pentru ca echipa de la municipiu are ca obiectiv castigarea primariei.

S-a facut sondajul care intr-un fel ma onoreaza pentru ca sunt primul din partea PNL si in acelasi timp imi da de gandit. Am vazut determinarea de care a dat dovada echipa. In interiorul PNL sunt apreciat si oamenii ma cunosc. Probabil ca mie mi se datoreaza faptul ca nu am transferat asta si catre cetateni. Ce a facut partidul eu am urmat. Am invatat ca pentru a te numi crestin trebuie sa ai ca baza Biblia. Cand esti politician te afiliezi unui statut.

Foarte cinstit va spun ca nu voi merge in alta parte. Candidatura mea a fost retrasa de mine. Ma retrag si din functia de presedinte. Noua echipa sper sa contina multi din cei care au fost in fosta echipa a mea. Constructia a fost cea de om care vrea sa castige. Am crezut foarte mult in sansa mea pentru candidatura la primarie.

Stiti batalia pentru alegerile prezidentiale si nu a fost usoara cu toti impotriva noastra. Atunci am tinut cu echipa PNL si ne-a onorat castigul de la Suceava. Raman ce am fost, un membru fidel al partidului la care am pus umarul. Multumesc tuturor.”

Ion Lungu:

”Multumesc sucevenilor pentru ca datorita lor sunt in situatia asta care ma onoreaza. Vreau sa multumesc conducereii PNL care mi-a acordat increderea si nu ii voi dezamagi. Vreau sa ii asigur pe toti liberalii de toata stima si consideratia mea. Vom obtine rezultate bune la nivel local si judetean. Nu e simplu si va fi o batalie grea. Sper sa avem o batalie civilizata si cu idei importante din care sa castige sucevenii.

Vreau sa cred ca vom avea succes. Ii multumesc deputatului Balan pentru eforturile sale. Am convingerea ca voi lucra destul de bine cu organizatia locala. Ii multumesc lui Pardau pentru intoarcerea mea in PNL. Nu vreau sa ma scuz, dar decizia am luat-o in interesul sucevenilor.

Pana acum nu am fost chemat si nu am dat cu subsemnatul. Nu sunt implicat in nici un dosar penal si nu am fost chemat la nici un Parchet.

Eu zic ca pot colabora cu toata lumea. Baisanu are loc in echipa noastra ca sa construim si sa mergem mai departe. Eu fac apel la el sa vina langa noi.”

Ilie Bolojan:

”Va pot informa ca cel care candideaza la Calarasi l-a sustinut pe Ponta la prezidentiale. O optiune politica la un moment dat si alegerile locale sunt situatii diferite. La locale, lucrurile sunt diferite. Votul la locale se da in principal nu dupa componenta politica.

Exista un singur limbaj la noi. Trebuie sa oferim cele mai bune solutii si trebuie sa castigam alegerile.”

 

 

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de