Președintele MP Suceava: Lungu și Ursaciuc încalcă criteriile de integritate pentru candidații PNL la alegeri


Intră acum și în grupul de

Liderii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, clamează criterii de integritate şi de întinerire în timp ce, prin spate, se creează „culoar liber” candidaţilor PNL care încalcă toate condiţiile de integritate pe care cei doi lideri le susţin, a declarat, marți, liderul MP Suceava, Corneliu Popovici.

Într-o conferință de presă, el a arătat că e treaba PNL pe cine susţine în alegeri, dar că este supărat că cei doi lideri ai PNL susţin aplicarea unor criterii în selecţia candidaţilor în timp ce în ţară sunt validaţi candidaţi care le încalcă.

corneliu popovici PMP suceava (3)Potrivit lui Popovici,  în timp ce co-preşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga vorbeau despre criterii de integritate şi reforma în administraţie într-o conferinţă de presă, la aceeaşi oră, secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, anunţa la Suceava că Ion Lungu este susţinut de PNL pentru al patrulea mandat de primar reinventând sloganul „La partide noi, tot noi”.

Mai mult, președintele MP Suceava a mai declarat că liderii PNL vorbesc de criterii de integritate, iar  la Gura Humorului îşi validează un candidat care are în spate o hotărâre judecătorească de colaborator al Securităţii, ceea ce contravine Statutului PNL.

El a anunţat că va transmite conducerii PNL o scrisoare cu toate documentele legate de cazul Ursaciuc, decizii judecătoreşti şi Statutul PNL, „ca să vadă că la Gura Humorului au dat de pământ cu criteriile de integritate ale PNL”.

Potrivit Statutului PNL, o persoană nu poate deveni membru al PNL dacă i s-a stabilit, printr-o hotărâre, calitatea de lucrător, colaborator sau asimilat colaborator al Securităţii în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

ÎCCJ a decis în 16 iunie 2011 că Marius Ursaciuc a fost colaborator al Securităţii şi că a fost recrutat de Securitate în data de 27.06. 1985 când a semnat un angajament de colaborare cu Securitatea şi că în perioada 1985-1988 a scris şase note informative.

Ursaciuc este primar al oraşului Gura Humorului din anul 2004, el fiind reales în 2008 şi 2012. (R.N.B.)


Intră acum și în grupul de