Alina Gorghiu şi Vasile Blaga vor ca toţi prefecţii să fie schimbaţi


Intră acum și în grupul de

Co-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au declarat, vineri, la Suceava că îşi doresc ca toţi prefecţii numiţi de PSD să fie înlocuiţi, iar schimbările făcute joi de Guvern în nouă judeţe ar trebui să continue accelerat în toate celelalte judeţe.pnl gorghiu blaga candidati (11)

 

 

Alina Gorghiu a apreciat că schimbarea a nouă prefecţi făcută joi de Guvern este un început de „depesedizare” şi că nu laudă acest demers, dar a menţionat că PNL a cerut la învestirea guvernului depesedizarea instituţiilor.

Ea consideră că este un început care nu este suficient mai ales că sunt cazuri de prefecţi care ţin şedinţele de partid în sediile PSD, prefecţi care cheamă primarii PNL să-i şantajeze dacă nu vin la PSD, sau de prefecţi care şi-au anunţat informal candidaturile la alegerile locale din partea PSD, ALDE, UNPR.

„Cred că aceşti oameni care au calitatea de prefect şi sunt trup şi suflet cu carnetul de partid alături de PSD, sabotează interesul public şi sabotează Guvernul din interior”, a spus Gorghiu care şi-a exprimat speranţa că va vedea cât mai repede o evaluare finală a acestui grup de înalţi funcţionari publici şi crede că trebuie făcută şi o analiză a întregii administraţii pentru că fiecare instituţie din România este populată cu oameni care nu fac altceva decât să slujească interesul PSD.

„Cer guvernului să nu se lase şantajat de declaraţiile pe care PSD, pe diverse voci, în diverse chei, şantajează Guvernul. Azi şantajează cu o moţiune de cenzură, mâine cu o moţiune simplă, poimâine şantajează cu o remaniere, răspoimâine cu legea defăimării şi tot aşa. Important este că Guvernul îşi ştie menirea că are un program de guvernare, că are o agendă publică pe care trebuie să o respecte şi să ţină cont doar de interesul public şi să nu ţină cont de şantajul obscen al PSD”, a spus Gorghiu.

La rândul său, co-preşedintele PNL Vasile Blaga a salut decizia premierului de a înlocui prefecţi.

„E poate un pic cam târziu, au trecut trei luni, dar sper să continue în ritm accentuat împotriva a tot ce lansează pe piaţă Liviu Dragnea şi colegii domniei sale”, a spus Blaga.

El a adăugat că mai nou, Liviu Dragnea ameninţă pe toată lumea şi pe PNL şi pe premier că ar fi format un grup infracţional organizat pentru că doresc alegeri în două tururi de scrutin.

„Ameninţă pe toate căile premierul pentru că aşa este PSD. Nu s-a schimbat cu nimic cu Dragnea la preşedinţie în locul lui Ponta. Ei sunt adepţii teoriei clasice: „Şi cu slănina în pod şi cu sufletul în rai”, adică să aibă şi toţi prefecţii şi toate deconcentratele toţi secretarii de stat”, a spus Blaga. Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Suceava, că încă mai crede că va exista un al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, iar Guvernul va lua o astfel de măsură după o eventuală decizie a Curţii Constituţionale ce va fi sesizată de PNL.

Alina Gorghiu a completat şi a spus că i se pare o imprudenţă politică ameninţarea unui guvern tehnocrat care are doar trei luni de la instalare.

 

„Mi se pare o imprudenţă să ameninţi prin diverse voci, inclusiv prin vocea ta, un Cabinet tehnocrat al cărui mandat este de trei luni de zile până în acest moment cu moţiunea de cenzură pentru că nu eşti pe aceeaşi lungime de undă cu ei”, a spus liderul liberal.

Ea consideră că aceasta e o atitudine de „un politician mic” şi nu de un om de stat care are pretenţia că vrea să fie exponentul toleranţei în România, a echilibrului.

„Nu cred că cineva poate avea inconştienţa să genereze instabilitate în România printr-o moţiune de cenzură. Am auzit această ameninţare, dar cred că e o ameninţare fluturată la geam de domnul Dragnea. Nu cred că va concretiza acest demers pentru că realmente o ţară întreaga s-ar uita la domnia sa ca la cineva care a dezechilibrat România într-un moment important”, a spus Gorghiu.

 

Totodată, liderul liberal Alina Gorghiu a spus că speră să fie organizate alegeri locale în două tururi de scrutin.

„Încă mai cred că va fi un al doilea tur de scrutin pe care Guvernul îl va anunţa public după o eventuală decizie a Curţii Constituţionale pe sesizarea pe care PNL o va face curând”, a spus Gorghiu într-o conferinţă de presă.

Ea a arătat că PNL continuă demersurile în vederea alegerilor locale în două tururi de scrutin.

„Aşteptăm răspunsul Secretariatului General al Guvernul pe plângerea prealabilă făcută în urmă cu o săptămână”, a spus liderul liberal.

Ea a spus că aşteaptă să vină răspunsul, termenul fiind de 30 de zile.

„Cu cât vine mai repede (răspunsul n.r.) cu atât mai bine pentru că putem să depunem plângerea la instanţa de contencios administrativ”, a spus liderul PNL.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de