Ioan Pavăl, candidatul PSD pentru un nou mandat de primar în Dumbrăveni. La Siret PSD merge cu Marius Scorobohaci


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava şi-a continuat, sâmbătă, acţiunile zonale de lansare a candidaţilor pentru alegerile locale şi şi-a lansat candidaţii din colegiul 8 Suceava.

Surpriza a fost anunţarea candidaturii lui Ioan Pavăl din partea PSD pentru un nou mandat de primar al comunei Dumbrăveni.

Ioan Pavăl a fost ales în 2012 primar pe lista USL din partea PNL, dar a fost cel care l-a primit pe fostul premier Victor Ponta după ce PNL a ieşit din USL şi a găzduit acţiuni electorale ale candidatului PSD la preşedinţie şi a demisionat din PNL pentru a-l susţine pe Ponta în campania electorală.

Între candidaţii lansaţi la Siret se numără şi cel pentru funcţia de primar al oraşului Siret, fostul director al Spitalului de Boli Cronice Siret, Marius Scorobohaci.

Vicepreşedintele PSD Suceava Dan Ioan Cuşnir, responsabil pe acest colegiu, a explicat că Marius Scorobohaci a fost destituit abuziv de primarul din Siret, Adrian Popoiu, atunci când acesta a anunţat că doreşte să candideze la funcţia de primar.

psd nechifor cusnir bejenariu siret (6)

Cuşnir le-a spus susţinătorilor PSD prezenţi la această acţiune că Siret este una dintre ultimele enclave „Pedelisto-Peneliste” din colegiul 8 Suceava, arătând că PDL este o cioară revopsită în porumbel PNL.

El a atras atenţia că, după incendiul din Colectiv, experţii PDL în manipulare au umplut media cu criteriile de integritate pe care le vor îndeplini toţi candidaţii PNL la alegerile locale, iar mulţi români i-au crezut, dar şi-au dat seama că au fost din nou păcăliţi şi minţiţi.

Cuşnir a spus că între cei care nu îndeplinesc criteriile stabilite de PNL este candidatul liberal la funcţia de primar al Sucevei, Ion Lungu, care „s-ar fi îmbrăcat şi în iepuraş doar, doar îl vom primi în PSD”, iar acum este din nou liberal.

Totodată, el a atras atenţia că la Gura Humorului, Marius Ursaciuc are hotărâre definitivă a instanţei ca fiind colaborator al Securităţii.

„Dar nu este acesta singurul păcat a lui Marius Ursaciuc. Se laudă că a dezvoltat Humorul. Aşa este, dar pe banii dumneavoastră şi ai comunelor pe care le administraţi. Ursaciuc nu a plătit nici un leu pentru SMID deşi majoritatea dintre dumneavoastră aţi achitat aproape integral această obligaţie. Ursaciuc a dezvoltat Humorul pe banii celorlalte comune din Suceava”, a spus Cuşnir.

Vicepreşedintele social democrat sucevean a mai spus că la Siret, candidatul PNL Adrian Popoiu este „un mincinos” şi postează pe internet mesaje că nu a fost ajutat de loc de guvernul Ponta.

psd nechifor cusnir bejenariu siret (5)

El a explicat că, de fapt, Spitalul de Psihiatrie Siret a fost modernizat cu fonduri primite de la Ministerul Dezvoltării condus de Liviu Dragnea, iar Popoiu nu a făcut inaugurarea spitalului pentru că nu a putut veni ministrul liberal al Sănătăţii care nici nu avea habar despre această finanţare.

Mai mult, el a spus că Primăria Siret a primit zeci de miliarde de lei vechi de la Guvernul Ponta şi îi minte pe sireteni că nu a primit nimic.

„Ăştia sunt imaculaţii Candidaţi ai PNL-ului la alegerile locale din iunie 2016: turnători, traseişti, mincinoşi”, a spus Cuşnir care a atras atenţia că toate acestea se întâmplă sub atenta oblăduire a lui Gheorghe Flutur.

Cuşnir a mai declarat că listele liberalilor sunt pline de expiraţi politici precum Gheorghe Flutur sau Ion Lungu, iar Protecţia Consumatorului ar trebui să se autosesizeze pentru că PDL-ul încearcă să le vândă românilor produse expirate care dăunează grav sănătăţii judeţului dar şi cetăţenilor.

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat la rândul său că faţă de perioada 2008-2012 când Gheorghe Flutur a împărţit bani localităţilor doar pentru susţinerea intereselor sale politice, în mandatul său, 2012-2016 a arătat că preşedintele Consiliului Judeţean este de fapt preşedintele tuturor sucevenilor indiferent de partidul din care fac parte primarii localităţilor.

psd nechifor cusnir bejenariu siret (1)

Nechifor le-a cerut celor prezenţi să facă un apel la memorie şi să-şi aducă aminte că în perioada în care primarul din Siret era Adrian Popoiu, iar preşedinte al CJ Suceava era Gheorghe Flutur, administraţia din Siret a ajuns în blocaj financiar.

Mai mult, Cătălin Nechifor a spus că siretenii pot face uşor comparaţia între modul în care au trăit în perioada 2012-2016 când s-au alocat fonduri atât pentru Primăria Siret cât şi pentru investiţii în reabilitări de drumuri, Spitalul de psihiatrie şi pentru altfel de investiţii şi cum a fost în perioada 2008-2012, când oraşul a fost lăsat de izbelişte.(R.N.B.)

psd nechifor cusnir bejenariu siret (2)


Intră acum și în grupul de