Cine sunt cei de-alde Băișanu?


Intră acum și în grupul de

In momentul când scriu aceste rânduri, fostul deputat PNL de Suceava, Alexandru Băișanu, încă nu a susținut conferința de presă pe care o are programată.

Nu mi-e greu să anticipez ce va face Băișanu în această conferință și ce va spune pentru că deja a intrat pe un culoar previzil, cel în care va dori să exploateze  la maxim oportunismul și răzbunarea din mediul politic sucevean.

Oricât de mult am dori să nu vedem ce se întâmplă lângă noi, pentru că nu ne face neapărat plăcere, în politica suceveană se duce, de ceva vreme, o luptă surdă pentru racolarea de candidați pentru primăriile județului, dar și pentru listele cu candidați pentru Consiliile Locale.

baisanu cruce 1

PSD și PNL, marii jucători de pe scena politică, au lansat candidatii.  Mișcarea Populară vine si ea destul de tare din urmă. Singurii care sunt debusolați și care încă nu au un orizont foarte clar sunt cei de la ALDE și UNPR.

Cum la Alde s-a schimbat peste noapte liderul, în locul deputatului Galan fiind ”uns” deputatul Băișanu, lucrurile devin interesante pentru o bună parte dintre micii jucători locali din politică.

De ce? Pentru că, odată ce listele de la PSD, PNL și MP au fost stabilite, e clar cine și cum va reprezenta comunitatea și respectiv puterea, în localitățile județului în următorii patru ani.

Să nu credeți că în toate localitățile nu există însă baze largi de oportuniști și răzbunători care au resurse de timp, financiare și logistice pentru a se lupta. Mulți se simt nemulțumiti, nepuși în valoare, sau efectiv nervoși, că nu li se recunosc niște calități și că partidele nu îi iau în considerare. Motiv pentru care apariția pe scenă a lui Alexandru Băișanu e văzută ca mană cerească.

Răzbunarea și mai ales oportunismul sunt încă motoare extrem de puternice în politica suceveană care animă pe cei care se consideră nedreptățiți. Iar Băișanu are nevoie urgentă de liste, de organizații, de lideri doritori să arate câtă valoare zace în ei. Dar URGENT, pentru că alegerile bat la ușă.

Din punctul meu de vedere, pentru Băișanu acest lucru este și o provocare, dar și o oportunitate din mai multe puncte de vedere.

De ce vor merge toți la Băișanu?

Pentru că într-un fel sau altul, altă soluție chiar nu mai au și, poate și pentru că el este, de departe, liderul oportuniștilor din politica suceveană!

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de