PV Suceava cere OMV să scadă preţurile la benzină şi motorină. “Au cărat tone de euro din România!”


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde filiala judeţeană Suceava, consideră că este timpul ca autriecii de la OMV Petrom să practice tarife la pompă, pentru benzină și motorină, de bun simț, în raport cu valoarea internațională a prețului barilului la petrol și cu puterea de cumpărarea a populației, se arată într-un comunicat semnat de Dan Acibotăriţă, liderul PV Suceava.

alimentare-pompa-benzina

El a arătat că românii au un salariu minim pe economie de 232 euro, iar germanii de 1.473 de euro, şi că se observă o discrepanță uriașă de venit dintre un angajat român și unul german.

Cu toate astea, culmea, valoarea unui litru de benzină în România este mai mare decât în Germania.

„Cu ochiul liber vezi ce megaprofit și jaf au făcut și fac cei de la OMV Petrom, sub oblăduirea și binecuvântarea politicienilor români, dar în același timp să-și amintească (OMV Petrom) că statul român poate să devină acționar majoritar, conform unui raport întocmit de Curtea de Conturi din România.

De 12 ani de când austriecii de la OMV sunt acționari majoritari la Petrom, aceștia au cărat “tone de euro” din România, iar acuma dacă există posibilitatea reglementării unei alte majorități la Petrom, este timpul  ca ea să fie pusă în aplicare. Din nefericire acest lucru nu se va putea întâmpla cu actuala clasă politică”, a menţionat Acibotăriţă.(N.B.)


Intră acum și în grupul de