Ioan Bălan salută obiectivul Ministerului Transporturilor de a creşte traficul pe Aeroportul Suceava şi îl întreabă pe ministru cum o va face

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, a salutat intenţia Ministerului Transporturilor de a transforma Aeroportul Suceava din aeroport „regional mic” în aeroport regional, dar îl întreabă pe ministrul de resort, Dan Costescu, cum va sprijini creşterea traficului pe rute externe.

aeroport avion tarom (32)

Într-o întrebare adresată oficial ministrului Transporturilor, Dan Costescu, deputatul Ioan Bălan arată că în Master Planul General de Transport se află inclus şi Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” din Suceava încadrat, în prezent, în categoria „regional mic”.

El menţionează că potrivit acestui document, obiectivul Ministerului Transporturilor este de a transforma aeroportul sucevean în aeroport regional, obiectiv bazat pe o creştere consistentă a numărului de pasageri pe cursele interne şi externe.

„Ministerul anticipează chiar şi o extindere a actualului terminal în vederea asigurării unui flux corespunzător al pasagerilor”, a adăugat Bălan.

Deputatul sucevean arată însă că problema majoră a aeroportului este numărul redus de curse care sunt de maxim cinci pe săptămână.

Ioan Bălan mai arată că judeţele deservite de acest aeroport au un procent semnificativ din populaţie plecat peste hotare la muncă, ceea ce reprezintă un potenţial uriaş de pasageri pentru aeroportul de la Suceava, iar Consiliul Judeţean Suceava a adoptat un nivel stimulativ al taxelor aeroportuare.

În aceste condiţii, deputatul sucevean îl întreabă pe ministrul Transporturilor cum se poate implica ministerul pentru ca numărul curselor interne, dar mai ales externe să crească şi care crede că sunt măsurile oportune pentru ca o creştere a curselor externe să nu afecteze cursele interne Tarom care sunt vitale pentru populaţia deservită de aeroport.(N.B.)

loading...