Băișanu: Îl provoc pe Ion Lungu să fie de acord să facă referendum. În caz contrar, înseamnă că se opune voinței sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Alexandru Baisanu sustine o conferinta de presa la cabinetul sau parlamentar.

baisanu (2)

”Trebuie sa transmit sucevenilor cateva puncte de vedere ca urmare a conferintei de presa in care Ion Lungu ma numea <<candidat>>. Imi aduc aminte ca la inmormantarea tatalui sau imi spunea <<Sandule>>. Dar asta e viata.

Lungu imi explica in conferinta de presa ca nu cunosc legea si ca nu pot face referendum. Ii amintesc ca in 2012 am facut o lucrare cu tema referemdumul.

E adevarat ca referendumul nu il poate face deputatul sau cetateanul Baisanu. Un referendum la nivelul municipiului este prerogativa primarului sau a o treime din consilieri. Semnaturile pe care le strangem sunt cele care trebuie sa dea un semnal foarte clar domnilor din Primaria Suceava ca populatia isi doreste un referendum si putem strange pentru asta semnaturi pentru orice tip de hartiuta.

L-am observat pe Lungu ca s-a pozitionat radical impotriva referendumului. E ok. Ca de la barbat la barbat, il intreb de ce ii este frica de un astfel de referendum? Avem o tema foarte importanta. Sunt doua idei si populatia e chemata sa isi spuna opinia. Il rog sa nu ii fie frica de referendum si sa inteleaga ca oamenii au dreptul sa aleaga.

Lungu a mintit de cateva ori in conferinta sa de presa. Nu, dle Lungu, e si legal si oportun si de bun simt ca fiecare cetatean sa propuna lucruri si solutii pentru Suceava. Eu nu fac referendum. Semnaturile se strang pentru a va convinge pe dvs. ca e nevoie de o discutie larga.

Ce propun eu? O noua intelegere si aplicare a democratiei. Imi doresc ca mandatul de primar pe care il voi obtine sa se exercite civilizat, corect si modern si in care dialogul cu oamenii, consultarea cetateanului, sa conteze enorm de mult in luarea deciziilor. A venit timpul ca sucevenii sa decida ce sa faca cu banii in orasul lor. Nu cred ca cei 23 de consilieri pot hotari altceva decat isi doreste cetatea.

Il provoc pe Ion Lungu sa fie de acord sa faca referendum.  In caz contrar, inseamna ca se opune vointei sucevenilor. Exista in Suceava societatea care produce gigacaloria, dar mai exista 21.000 de centrale private. Centrala mare primeste de la Primarie subventie. Minunat asta, dar cei 21.000 de producatori individuali primesc subventie? Nu. Deci asta inseamna ca Lungu imparte in doua Suceava. Intelegeam asta cand exista Termica care era a Primariei.

Cetatenii care au centrale de apartament sunt furati de doua ori. Prima data pentru ca platesc pentru cei care nu au centrala si a doua oara pentru ca nu primesc subventie pentru  ca produc energie termica asa cum face de altfel si centrala mare.

A venit timpul ca toti cetatenii din Suceava, daca suntem egali in fata lui Lungu, sa primeasca subventii sau un mod de manifestare financiara ca sa fie egalitate. Eu nu vreau ca impozitul meu sa se duca unde vrea Lungu, ci acolo unde e nevoie de el.”

 


Intră acum și în grupul de