Tiberius Brădăţan: Sucevenii să fie respectaţi şi în relaţia cu Primăria. Trebuie adusă administraţia lângă cetăţean şi nu invers, ca acum


Intră acum și în grupul de

Medicul primar Tiberius Brădăţan, candidat al PSD pentru funcţia de primar al Sucevei a declarat că în programul său cetăţeanul Sucevei este în centru, iar administraţia locală trebuie să vină alături de cetăţean şi să îl sprijine în toate privinţele şi să nu se mai perpetueze actuala situaţie.

bradatan (1)

Astfel, Brădăţan a spus că Primăria Suceava va funcţiona Telefonul Cetăţeanului „Urgenţe Primărie” care să fie interfaţa unui dispecerat susţinut de un întreg mecanism de rezolvare a problemelor cetăţeanului.

 

La acest veritabil UPU al administraţiei trebuie asociat un Birou Unic de avize, autorizaţii, adeverinţe, acte şi de plata taxelor şi impozitelor care, în esenţă, să reducă timpul de eliberare a actelor administraţiei către cetăţean.

 

” Îmi propun să institui o comisie de eliminare a actelor care nu sunt necesare din dosarele depuse de cetăţeni pentru accesul la un serviciu public sau eliberarea unui act administrativ şi îmi propun să fac acest lucru în mod transparent cu cetăţenii municipiului. Voi găsi noi spaţii pentru desfăşurarea activităţii Primăriei deoarece funcţionarii lucrează în condiţii improprii şi voi informatiză toate serviciile primăriei. Voi organiza un Birou Unic în marile cartiere, iar la Burdujeni va funcţiona o microprimarie care să preia taxele şi impozitele, să elibereze acte şi să furnizeze informaţii utile către cetăţeni. Îmi propun să elimin cozile de la ghişeele Primăriei”, a declarat Brădăţan.

 

El a spus că nu este normal ca un locuitor al cartierului Burdujeni să se trezească dimineaţă, să parcurgă traficul aproape blocat spre centru şi apoi să stea la o coadă imensă pentru plata taxelor şi impozitelor.

„Plata taxelor are rolul de a crea bugetul municipalităţii nu de a umili cetăţenii. Numai la Suceava mergi la două ghişee ca să plăteşti o taxă. Nu mi se pare normal ca ghişeele Primăriei să se închidă la ora 14.00, când oamenii încă nu au ieşit de la locul de muncă. Faţă de această situaţie propun că aceste birouri unice să fie deschise până la ora 18.00”, a spus candidatul PSD la funcţia de primar.

 

El consideră că cetăţeanul trebuie să fie în centrul atenţiei şi să fie sprijini de administraţie.

„În esenţă, accesul cetăţeanului la o atenţie sporită din partea administraţiei locale şi un mecanism eficient de rezolvare a micilor probleme din cartiere fac parte din priorităţile mele. Cred că aducerea administraţiei mai aproape de cetăţean coroborat cu condiţii umane de lucru pentru angajaţii Primăriei şi reducerea birocraţiei este calea de a avea cetăţeni demni şi respectaţi în municipiul Suceava”, a spus Brădăţan.(N.B.)


Intră acum și în grupul de