Tiberius Brădăţan vrea să schimbe modul în care se fac investiţiile în municipiul Suceava: Vom investi cu prioritate unde numărul beneficiarilor e mai mare


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcţia de primar al Sucevei, medicul primar Tiberius Brădăţan, a declarat că îşi propune o schimbare totată a modului în care se realizează investiţiile în municipiul Suceava asigurând că acestea vor fi făcute transparent, iar fiecare leu investit va contribui la bunăstarea locuitorilor Sucevei.

bradatan

Brădăţan, a anunţat luni că în calitate de primar al Sucevei banul public va fi cheltuit pe baza construirii unui sistem de măsurare a performanței.

El a arătat că acest sistem este necesar pentru ca fiecare leu să poată fi justificat prin îmbunătățirea serviciilor pe care administrația publică trebuie să le ofere cetățenilor.

 

„Dorința mea este ca bugetele anuale să fie fundamentate și supuse aprobării numai după o analiză riguroasă a nevoilor cu care se confruntă comunitatea. Pentru aceasta vom solicita sprijinul cetățenilor sa participe alături de noi la identificarea acestor nevoi, urmând ca acestea să fie rezolvate având în vedere în primul rând criteriile de eficiență. Asta înseamnă că vom investi bani cu prioritate acolo unde cerința și numărul cetățenilor beneficiari va fi mai mare”, a declrat Tiberius Brădăţan.

 

Candidatul social-democrat a explicat că pentru a realiza toate obiectivele propuse este necesară să se asigure şi finaţarea suficientă, motiv pentru care atenția sa se va îndrepta şi asupra creșterii capacității de finanțare, dar nu prin mărirea impozitelor și taxelor locale, ci prin îmbunătățirea capacității de identificare și colectare a veniturilor locale stabilite conform legislației în vigoare, atragerea de finanțări nerambursabile din fondurile guvernamentale și europene, crearea de oportunități pentru dezvoltarea afacerilor, care implicit vor aduce venituri și la bugetul local.

 

„Pentru realizarea acestor deziderate vom îmbunătăți managementul financiar al Primăriei Suceava, din care nu va lipsi transparența cheltuirii banului public și o mai bună comunicare dar și o  relație cu contribuabilii prin diferite forme, astfel încât cetățeanul să nu mai simtă că are doar obligații de plată a impozitelor și taxelor locale, ci că poate deveni un pion important în dezvoltarea orașului în care trăiește, prin sugestiile și implicarea sa civică în schimbarea feței municipiului Suceava, care, din păcate, azi are o culoare cenușie”, a declarat candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei.

 

Mai mult, Tiberius Brădăţan a subliniat că pentru o transparenţă cât mai mare, activitatea primăriei va fi evaluată anual prin stabilirea de indicatori de performanță pe care îi va comunica cetățenilor prin site-ul Primăriei precum și prin mass media locală.

 

El a spus că modul de stabilire a bugetului și de urmărire a execuției sale în condiții de eficiență și control constituie o premiză pentru schimbarea în bine a feței municipiului, va depune toate eforturile pentru a nu-i dezamăgi pe suceveni.

“Pentru a realiza tot ce mi-am propus în această strategie am nevoie de ajutorul locuitorilor Sucevei, fiind conștient de realitatea constatărilor lui Niccolo Machiaveli care spunea <Nu există lucru mai greu de plănuit, mai îndoielnic de reușit și mai periculos de stăpânit decât crearea unui nou sistem, fiindcă inițiatorul va avea de înfruntat dușmănia tuturor celor care au de câștigat din păstrarea vechilor stări, iar în cei care au de câștigat din înființarea noilor sisteme n-ar găsi decât apărători cu jumătate de gură>”, a subliniat Brădăţan.

El a a ţinut să le transmită sucevenilor că nu va renunţa în a realiza ceea ce şi-a propus, şi de a crea un sistem orientat pe rezultate şi concentrat pe beneficiari, adică pe cetăţenii Sucevei.

 


Intră acum și în grupul de