Marian Andronache (PMP): Cheia evoluţiei Sucevei este să devină un pol științific de referință la nivel național


Intră acum și în grupul de

Candidatul Partidului Mişcarea Populară la Primăria Suceava, Marian Andronache, are planuri mari legate de învăţământul sucevean după ce va deveni primar în funcţie. Acesta declară că una dintre modalităţile prin care Suceava poate cu adevărat să se mişte spre bine, poate cea mai importantă, este reprezentată de punerea în valoare a oraşului ca pol ştiinţific naţional de referinţă.

marian andronache

„În viziunea mea, acest lucru poate fi realizat doar prin creşterea interesului administraţiei locale faţă de învăţământul sucevean preuniversitar şi universitar şi, mai mult decât atât, prin creşterea investiţiilor şi resurselor direcţionate către acest sector, atât din punct de vedere cantitativ cât şi calitativ”, consideră Andronache.

El a explicat punctul său de vedere prin faptul că elevii, studenţii, precum şi cadrele didactice şi conducerea unităţilor de învăţământ au nevoie de sprijin pentru a putea obţine performanţe şi mai mari decât până acum.

„Proiectul pe care îl am în plan în acest sens are în vedere participarea mai intensă a administraţiei locale în procesul de perfecţionare profesională a viitorilor specialişti ai Sucevei”, a    adăugat Marian Andronache, precizând că „trebuie să facem toate eforturile posibile pentru a motiva elevii și studenții suceveni să profeseze în Suceava după absolvirea studiilor”.

„Prima măsură pe care mi-am propus să o întreprind în acest sens o reprezintă încheierea şi dezvoltarea unui parteneriat constant și stabil între administrația locală și Universitatea „Ștefan cel Mare”. Primăria, sub conducerea mea, va sprijini organizarea și desfășurarea manifestărilor științifice locale, naționale sau internaționale întreprinse de cadrele didactice universitare sau de studenți prin sponsorizări, punerea la dispoziția oaspeților a unor locuri de cazare suplimentare, organizarea de excursii, asigurarea de mijloace de transport, precum și alte elemente de infrastructură utile pentru înlesnirea bunei desfășurări a acestor evenimente științifice. Este păcat ca Suceava să nu valorifice resursa umană extraordinară de care dispune, avem cadre didactice care își practică meseria cu dăruire si  profesionalism, care își doresc si au capacitatea de a realiza proiecte deosebite. Trebuie doar ajutate!”, a mai declarat candidatul Partidului Mișcarea Populară pentru Primăria Suceava.

„Suceava va fi un pol științific de referință la nivel național. Aceasta este cheia evoluției orașului nostru iar acest obiectiv va putea fi realizat doar prin strânsa colaborare dintre Primărie și Universitate”, a concluzionat Marian Andronache.(N.B.)


Intră acum și în grupul de