Donțu: Vasile Mocanu s-a înscris în PSD Suceava. Îi multumesc că a înțeles că doar împreună putem fi puternici


Intră acum și în grupul de

Presedintele executiv al PSD Suceava, senatorul, Ovidiu Dontu si consilierul local Vasile Mocanu sustin o conferinta de presa la sediul PSD Sceava.

Ovidiu Dontu si Vasile Mocanu

Ovidiu Dontu:

”Vasile Mocanu s-a inscris luni in PSD Suceava”.

Vasile Mocanu:

”Sondajele ma creditau la un moment dat intre 7 si 10 %. Am analizat si am spus ca suntem in al 12-lea ceas dupa 12 ani. Am vazut lipsa de viziune a actualului primar si echipei sale. In consecinta, democratia ne conduce spre manifestarea de inscriere intr-un partid. O consecinta fireasca a continuarii activitatii din USL era PSD unde voi reprezenta aripa liberala. Transmit tuturor celor care mi-au anuntat sustinerea ca ajunge si ca trebuie sa oprim ce se petrece acum.

Orice cetatean care are o singura nemultumire este chemat alaturi de noi ca sa sustinem candidatura lui Tiberius Bradatan la alegerile din iunie.

Imi inchei mandatul de consilier local, independent.”

Dontu:

”Ii multumesc lui Vasile Mocanu ca a inteles ca doar impreuna putem fi puternici. Cred sincer ca foarte multi dintre liberali sunt dezamagiti de faptul ca in municipiu PNL e practic suta la suta PDL prin membri si candidaturi. La fel e si la judet. Cred ca adevaratii liberali cauta solutii si mai cred ca PSD e un partid care permite viziuni si valori compatibile pe acest segment.

Spre deosebire de altii m-am documentat despre soseaua de centura a Sucevei. Am chiar zece prezente la sediul CNADR. Chiar si anul trecut, in urma unei deplasari cu senatorul Bereanu, am obtinut promisiune ca restul de lucrare se va face in regie proprie de catre a CNADNR. Conferinta de presa de la <<Zidul mortii>> e cea mai mare impertinenta a lui Flutur. Stiam ca va face asta pentru ca ucigasul se intoarce de regula la locul faptei.

Solutia tehnica a fost schimbata la un moment dat si Flutur si-a asumat atunci acel Zid al mortii si an de an, l-a executat pana la finalizare. Reamintesc cateva adevaruri ca om care m-am batut pentru sosea in ultimii ani. Sa dam timpul inapoi si sa amintim ca in 2011 PDL nu a mai avut bani sa continue lucrarile si in 2012, constructorul a parasit santierul. Guvernul Ponta a inceput sa plateasca arieratele si am dovada pentru 2012-2015 a alocarii de fonduri pentru finalizarea soselei.

De ce constructorul nu a finalizat lucrarea desi erau bani? Expertiza CNADNR a facut lumina in acest caz. Sa se inteleaga de ce daca erau bani nu s-a facut investitia. Motivul e calitatea tehnica a lucrarii. Abia zilele trecute am aflat informatiile necesare. Practic, acolo avem ca soseaua a fost construita pe un teren neconform. Lucrarile la tronsoanele abandonate au avut probleme la fundatie din cauza planificarii pe pamant neconform. Exista riscul sa apara tasari.

Expertiza geo arata ca acolo a fost pus, practic pamant de flori care, conform expertizei, un pamant vegetal, calcaros care nu a putea suporta traficul greu si foarte greu. Lucrarile se apropie de cele de la Sibiu-Orastie. Lucrurile astea au fost tinute la secret, dar lucrurile au ajuns la public pentru ca la 1 mai refacerea tronsoanelor trebuie sa inceapa. Voi incerca sa intervin ca senator, cu o scrisoare, ca tot ce se va face sa fie prin interventie directa a CNADNR.

Constructorul care a oprit lucrarile si a blocat investitia este o firma detinuta de Horia Simu, cunoscut cu afacerile cu drepturi litigioase. Fata de ce s-a intamplat acolo, soseaua are doi vinovati, Horia Simu si Gheorghe Flutur.

Dontu, poza Flutur si Simu

Ca demnitar, am obligatia sa comunic public aceasta analiza si detaliile aflate, dar si adevarul pe care sucevenii trebuie sa il cunoasca este ca un apropiat al PDL, Horia Simu, impreuna cu Flutur, prin deciziile luate, sunt vinovatii pentru sosea.

Ii cer lui Flutur sa renunte la a mai spune ca face demersuri pentru sosea. In 2014, Flutur are o prezenta la vot de 35%, deci el incearca acum cu aparitiile sale sa mai recupereze ce a pierdut ca timp pana acum. Il invit sa fie mai prudent atunci cand incearca sa forteze o campanie electorala care nu isi are rostul.

Decizia pentru schimbarea solutiei tehnice la sosea a fost luata de Gheorghe Flutur ca si cum ar fi fost mai ieftina.

Firma lui Simu este Societatea de Constructii si Transport SCT Bucuresti.”


Intră acum și în grupul de