Partidul Verde Suceava: Părinţii să scoată copiii din mall-uri şi să-i ducă la joacă în parc sau pădure. Din păcate, în Suceava, locurile de joacă dispar sau devin mai mici


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde Suceava îndeamnă părinți să-și scoată copiii din mall-uri și să-i ducă la joacă în parc sau în pădure.

Preşedintele PV Suceava, Dan Acibotăriţă, consideră că acesta este un mod de relaxare mai plăcut și sănătos.

spatiu de joaca

„Astfel le oferi copiilor posibilitatea de a se juca în aer curat. Scapi de poluarea produsă de mașini, care după părerea specialiștilor se concentrează la 90 de cm fața de sol, iar copiii inspiră direct noxele degajate de țevile de eșapament ale autoturismelor din trafic”, arată liderul PV Suceava.

 

El subliniază că din punctul de vedere al verzilor suceveni, sănătatea copiilor este cel mai important lucru într-o familie, iar bucuria cea mai mare a părinților este de a-și vedea copiii sănătoși, voioși, cu alte cuvinte plini de energie.

 

Acibotăriţă subliniază că mai mult decât atât, jocul în aer liber le asigură copiilor o dezvoltare fizică sănătoasă, iar de asemenea copiii dobândesc o forță musculară, o coordonare mai bună a mișcărilor și o flexibilitate sporită care nu se se obțin într-un loc de joacă închis, ci doar în parcuri sau în zone de pădure.

 

„Din nefericire, pe an ce trece locurile de joacă din orașe, cum este și cazul Sucevei, devin mici sau dispar, iar pădurile sunt ,,rase,, de drujbele celor care doresc profit uriaș sprijiniți de unii politicieni români”, a conchis Dan Acibotăriţă. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de