Acasă Politica Lista lui Flutur: Doi foşti vicepreşedinţi de CJ, doi foşti primari, un...

Lista lui Flutur: Doi foşti vicepreşedinţi de CJ, doi foşti primari, un fost viceprimar şi un fost şef al Jandarmeriei Suceava


Intră acum și în grupul de

PNL Suceava a depus, vineri, lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Suceava, care este deschisă de preşedintele organizaţiei judeţene, senatorul Gheorghe Flutur, care a anunţat că îşi propune să obţină cel puţin 20 din cele 37 de locuri de consilier judeţean.

PNL-candidatii la CJ Suceava



Pe lista de candidaţi ai PNL Suceava pentru Consiliul Judeţean se mai regăsesc pe primele locuri, foştii vicepreşedinţi ai CJ Suceava din mandatul 2008-2012, Vasile Ilie şi Dan Cadariu, foştii primari din Fălticeni şi Vatra Dornei, Vasile Tofan şi Ioan Moraru, dar şi fostul şef al Jandarmeriei Suceava, generalul în rezervă Eugen Şalar.

Între candidaţii aflaţi pe locuri eligibile a fost înscris şi fostul viceprimar al Sucevei, Viorel Seredenciuc, despre care Flutur a spus că va fi propunerea de vicepreşedinte al CJ Suceava.

Flutur a mai spus că din cei 47 de candidaţi pentru CJ Suceava, zece sunt rezerve, iar din total 14 , reprezentând 30 la sută sunt femei, în timp ce media de vârstă a candidaţilor este de 47 de ani.

Liderul PNL Suceava a mai spus că vine cu o viziune nouă, regională şi consideră că trebuie „mai multă Europă adusă în Moldova” şi că trebuie eliminată diferenţa dintre judeţele din Moldova şi cele din Ardeal.

Totodată, Gheorghe Flutur a anunţat că PNL Suceava a validat toţi cei 114 candidaţi pentru funcţiile de primar din judeţ şi că liberalii intră în alegeri cu 51 de primari în funcţie.

El a mai spus că peste două mii de candidaţi are PNL în judeţul Suceava pentru funcţiile de primar, consilier judeţean şi consilier local şi că s-au colectat 120.000 de semnături din judeţ pentru susţinerea candidaturilor.

„Plecăm la drum cu un suport foarte puternic din partea populaţiei judeţului. A fost un efort mare din partea colegilor, dar şi o deschidere mare pentru noi”, a spus Flutur.

Noi trebuie să venim cu reţeta care rezolva problema. Voi promova parteneriatele şi întind o mâna către toţi primarii indiferent de culoarea politică. Socotesc că după alageri trebuie lăsată lupta politică şi să reintrăm la construcţie. În mine primarii vor găsi un partener.

 

El susţine că CJ Suceava va trebui să se aplece asupra intereselor locuitorilor judeţului. „Garantez că va fi o conducere implicată şi nu spectatoare la ce se petrece în judeţ. Mă refer la mediere, la promovare, la stimulare şi la asociere. PNL e pregătit să guverneze judeţul. Am parcurs toate unităţile administrative şi am o imagine clară cu ce se întâmplă în judeţ”, a spus Flutur.

El a enumerat mai multe probleme de la lipsa locurilor de muncă până la şoseaua de centură şi lipsa subvenţiilor în agricultură, secetă, problema saivanelor care nu au lemn să fie reparate sau promovarea Bucovinei.

Flutur a mai criticat modul de exploatare a balastierelor, lipsa de informaţii privind absorbţia fondurilor UE, întârzierea ghidurilor sau că oraşele mici au rămas în urmă unor comune, sau că drumuri comunale arată mai bine decât cele judeţene.

El a mai spus că e nevoie de continuare proiectelor de cadastru gratuit.

Flutur a arătat că la Suceava, în oraş, traficul rutier trebuie rezolvat, este nevoie de o sală polivalentă şi e necesară preluarea Casei de Cultură ca să se poată moderniza, dar că trebuie amenajate spaţiile verzi dintre blocuri.

Liderul PNL Suceava a mai spus că la Vatra Dornei trebuie soluţionată problema gazului natural şi restaurarea cazinoului, la Gura Humorului e nevoie de o şosea de centură, la Rădăuţi de refacerea drumurilor în timp ce la Fălticeni e nevoie de finalizarea lucrărilor la noul spital.

Flutur a mai spus că vrea să facă asocierea Suceava-Botoşani pentru un mare proiect european.

El a explicat că îşi propune să reia mai în forţă proiectele Suceava – ţinutul mănăstirilor,  Suceava – leagănul Muşatinilor, iar Bucovina-Perla Nordului va trebui să intre în promovare.(N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version