Brădăţan: E momentul unui nou drum pentru Suceava care trebuie să redevină Cetatea de Scaun a Moldovei


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcţia de primar al Sucevei, Tiberius Brădăţan, şi-a înscris, joi, candidatura la Biroul Electoral Municipal Suceava declarând că este momentul unui nou drum pentru Suceava, al dezvoltării care să pună oraşul unde îi este locul, de Cetate de Scaun a Moldovei

PSD candidati Nechifor Bradatan Dontujpg (4)

„Pornim pe un drum nou, pornim pe un drum pentru care ne pregătim de 12 ani. Trebuie ca acum PSD să preia conducerea municipiului Suceava şi prin aceasta înţeleg Primăria Suceava”, a spus Brădăţan.

El a spus că este un moment de cotitură, de a ne respecta simbolurile, de a ne respecta întaintaşii, de a privi cu încredere în viitor.

„E momentul în care trebuie să regândim dezvoltarea Sucevei să o punem acolo unde îi este locul, de Cetate de Scaun a lui Ştefan cel Mare, de Cetate de Scaun a Moldovei. Mândria noastră trebuie să se simtă în tot ceea ce facem”, a spus candidatul PSD la funcţia de primar al Sucevei.

 

El a arătat că a discutat cu sucevenii şi a identificat problemele şi nevoile acestora, unele fiind de interes general, iar altele care necesită rezolvări punctuale.

 

Între problemele care trebuie soluţionate sunt cele privind realizarea unei administraţii locale prietenoasă cu cetăţeanul.

Brădăţan a spus că e nevoie ca sucevenii să nu mai fie trataţi ca cetăţeni de mâna a doua şi de aceea propune două primării locale în Burdujeni şi Iţcani pentru ca locuitorii din aceste cartiere să nu mai fie nevoiţi să parcurgă întregul oraş doar pentru a ajunge la Primărie să depună documente sau să plătească taxe şi impozite.

 

Mai mult, Tiberius Brădăţan vrea depolitizarea urbanismului în municipiu.

„Am constatat că se construieşte haotic, am constatat că se construieşte fără a se respecta nişte minime criterii de estetică, de funcţionalitate, iar instituţia arhitectului şef este una care poate să rezolve acest lucru”, a spus Brădăţan.

El a spus că o altă problemă este cea a termoficării, arătând că au fost prezentate soluţii de privatizare totală a sistemului, sau o alta prin care să se revină în totalitate la sistemul centralizat de termoficare.

Brădaţan a explicat că el consideră că trebuie găsită o soluţie de mijloc prin care ambele sisteme să coexiste.

„Trebuie să conştientizăm un fapt: Suceava are două sisteme de termoficare”, a spus candidatul PSD la funcţia de primar, cel centralizat şi cel de încălzire individuală.

El consideră că sistemul centralizat trebuie să existe în continuare şi datoria Primăriei este să îl eficientizeze.

Totodată, Brădăţan a spus că este nevoie şi de creşterea eficienţei energetice a clădirilor, iar Uniunea Europeană oferă finanţare pentru acest program în actualul exerciţiu financiar şi că trebuie folosită această oportunitate.

 

„Trebuie să facem ca administraţia publică să ajungă şi între blocuri, să ajungă la cetăţean”, a mai declarat Tiberius Brădăţan.

El a spus că pe bulevardele principale sunt asfaltate şi iluminate, dar între blocuri aproape că nu mai este infrastructură.

„Noi propunem să avem decenţă şi să gândim toate aceste spaţii dintre blocuri pornind de la necesitate. Trebuie să avem accesul, străzile, trotuarele, aleile pietonale, trebuie să avem spaţiul verde şi nu sunt de acord cu distrugerea lui. Trebuie să avem locuri de parcare şi locuri de joacă pentru copii. Alături de copii trebuie să vedem că vin părinţii, vin bunicii, care trebuie să aibă nişte locuri de relaxare. Suferim la acest capitol şi la acest capitol Suceava nu are voie să rămână în urmă”, a spus Brădăţan.

Un alt element important este lipsa de transparenţă în folosinţa banului public care trebuie să fie folosit doar în interesul cetăţeanului.

„O primărie trăieşte din taxele şi impozitele pe care le percepe, din finanţarea de la stat şi atunci este foarte important să arate că foloseşte fiecare leu în folosul cetăţeanului. Fiecare leu licitat trebuie să se regăsească la cetăţean, acolo unde este nevoie de el”, a spus Brădăţan.

El a mai arătat că este nevoie de siguranţa cetăţeanului care să însemne o poliţie comunitară puternică sprijinită de un sistem de monitorizare eficient şi un iluminat de calitate.

Cel mai important element este cel de crearea de noi locuri de muncă, a mai spus Brădăţan.

El a spus că parcul industrial pe care doreşte să îl înfiinţeze şi care să fie în colaborare cu Universitatea Suceava este un motor al dezvoltării economice al Sucevei şi iar tinerii vor avea posibilitatea să înceapă investiţii în acest parc industrial.

„Trebuie să gândim în folosul cetăţeanului. Să gândim simplu: oameni sănătoşi, oameni care muncesc, oameni care sunt mai veseli, oameni care ştiu să-şi trăiască viaţa. Trebuie să uităm de această tristeţe care se vede pe feţele locuitorilor Sucevei”, a spus Tiberius Brădăţan.

El a arătat că acesta este momentul de cotitură pe care îl aşteaptă sucevenii de mult, un oraş mândru de istoria şi tradiţia lui.

„Vreau, ştiu şi pot să fac acest lucru”, a spus Brădăţan.

Candidatul PSD la funcţia de primar al Sucevei a menţionat că împreună cu echipa sa va realiza ceea ce sucevenii îşi doresc.

Din echipa lui Brădăţan pe lista de consilieri locali sunt înscrişi Vasile Mocanu, Eugen Girigan, Doinita-Nela Cocriş, Cornel Grosar, Cristian Boberschi, Mitică Bejenaru,

Andrei-George Păduraru, Daniel-Ioan  Apetroaie, Iuliana Fuior, Florin Cristescu,

Ioan Gabriel Buciac, Gheorghe Petrescu, Dumitru Rusu, Magdalena-Manuela Pohoaţă, Liliana-Camelia Darie, Gheorghe Negură, Valerică Gherasim, Răzvan – Vasile Aioanei, Ioan-Sorin Gălăţeanu, Dumitru Livadariu, Cristina Carmen Ungureanu, Monica – Ancuţa Huţanu, Silviu Casandra, Cristian  Munteanu-Iacob, Maria Rosca, Răzvan-Petru Gavriluţ, Mihaela – Adelina Paiu şi Andrei – Leonte Ghiaţă. (N.B.)

 

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de