Lideri ai PSD Suceava consideră că Liviu Dragnea nu are motive să renunţe la conducerea PSD


Intră acum și în grupul de

Lideri ai PSD Suceava consideră că Liviu Dragnea nu are motive să renunţe la conducerea PSD după ce ÎCCJ a decis să-l condamne la doi ani cu suspendare în cazul referendumului de demitere a lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României în vara anului 2012.

ioan stan (2)

Vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Ioan Stan, a declarat că nu există nici un motiv pentru care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, să demisioneze din funcţie pentru că el tot ceea ce a făcut a fost pentru cauza tuturor oamenilor.

Ioan Stan, aflat la al patrulea mandat de deputat susţine că în calitatea sa de vechi membru de partid consideră că Liviu Dragnea trebuie să rămână în funcţia de preşedinte al PSD.

„Trebuie să rămână în funcţie pentru că a luptat pentru cauza tuturor oamenilor din această ţară”, a spus deputatul social-democrat.

 

El a subliniat că Liviu Dragnea nu are nici un motiv să demisioneze pentru că nu a făcut nici o greşeală în relaţia sa cu partidul.

 

Şi senatorul PSD de Suceava Neculai Bereanu este de aceeaşi părere.

„Ca vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Suceava sunt de părere că Liviu Dragnea trebuie să fie în continuare preşedinte al partidului”, a spus Neculai Bereanu.

bereanu

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, adică dublu decât în primă instanță, în dosarul Referendumului, decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție fiind una definitivă.

 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, adică dublu decât în primă instanță, în dosarul Referendumului, decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție fiind una definitivă. Ulterior, în jurul orei 15.00, la sediul PSD a avut loc o ședință a Comitetului Executiv a cărei concluzie a fost că Liviu Dragnea trebuie să rămână la șefia PSD, președintele executiv, Valeriu Zgonea, cerându-i demisia. După ce ICCJ l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, Liviu Dragnea a declarat că partidul a decis ”aproape” în unanimitate ca el să rămână la conducerea social-democraţilor pentru a gestiona campania electorală, precizând că discuţia va fi reluată după alegerile locale.

 

Deşi a afirmat că nu comentează decizia instanţei, şeful social-democraţilor a afirmat că aceasta este ”profund nedreaptă”. El a precizat că ceea ce l-a interesat să afle de la colegii din partid ”dincolo de solidaritatea firească, omenească” a fost opinia lor faţă de o eventuală retragere a sa în plină campanie electorală.

Singurul care i-a cerut lui Dragnea să se retragă din funcţie a fost preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea. În cadrul şedinţei Comitetului Executiv de vineri, Zgonea i-a cerut lui Dragnea să se retragă, au relatat surse din PSD pentru Mediafax.

Totodată, numărul 2 din PSD a încercat să forţeze o şedinţă a Comitetului Executiv care să convoace un congres al partidului.

 

Liderii organizaţiilor PSD au fost însă solidari cu Liviu Dragnea. După întâlnirea cu toţi liderii aflaţi în sediul central al partidului, în timp ce aceştia îl aşteptau pe preşedintele PSD în faţa camerelor de luat vederi, Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea au discutat separat câteva zeci de minute.

 

Ulterior, Zgonea a părăsit furios sediul PSD şi a declarat că se gândeşte până luni dacă renunţă la toate funcţiile din partid.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca Liviu Dragnea să fie condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare  în dosarul în care şeful PSD este acuzat de fraudă la referendumul din 2012.


Intră acum și în grupul de