Remus Cernea critică vânătoarea “din plăcere” după ce un vânător sucevean a postat imagini cu un urs împuşcat lângă Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Deputatul Remus Cernea critică pe pagina sa de socializare vânătoarea “din plăcere” după ce un vânător sucevean a postat fotografii cu ursul pe care l-a împuşcat.

urs vanator
foto Facebook Remus Cernea

Cernea menţionează că va depune o iniţiativă legislativă prin care să fie scoasă în afara legii vânătoarea din plăcere.

 

“Domnul Costeliuc Ioan – Daniel, angajat, probabil șef, al Ocolului silvic bisericesc Ilișești (județul Suceava) a postat astăzi pe contul său de facebook astfel de fotografii, cu un biet urs din pădurile României ucis din plăcerea de a ucide”, arată deputatul Remus Cernea care adaugă şi link-ul de pe Facebook cu respectiva postare care însă nu mai este valabil, fiind restricţionat.

“După cum am mai anunțat, convingerea mea este că vânătoarea din plăcere trebuie scoasă în afara legii iar cei care se dedau la astfel de vicii sângeroase ar trebui considerați pericole sociale și tratați ca atare. Pregătesc o inițiativă legislativă în acest sens”, subliniază deputatul.

 

El mai adaugă şi detaliile prezentate de Agent Green privind acest caz.

“Nu, nu doarme…

A fost impuscat in aceasta dimineata langa Gura Humorului de un vanator „iscusit”.

In fiecare an se da „Open Season” de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor care aproba an de an cote de „recoltare”.

Ministerul crede pe cuvant Romsilva care umfla numarul real de ursi pentru a ucide cat mai multi.

Strainii isi iau „trofeul” pe cateva mii de euro iar padurile noastre raman tot mai sarace.

Ce vom face in ziua in care numarul real de ursi va fi prea mic pentru a salva specia?”, se arată în postarea respectivă.

urs mort
foto Facebook Remus Cernea

Intră acum și în grupul de