Bălan, îngrijorat de lipsa de personal şi ambulanţe noi la SAJ Suceava, îl întrebă pe ministrul Sănătăţii cum va soluţiona problema


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan, vicepreşedinte al PNL, a solicitat ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu să explice care sunt măsurile pe care le va lua Ministerul Sănătăţii pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava.

ambulanta spital judetean

Într-o întrebare adresată în Camera Deputaţilor, deputatul sucevean arată că nu este prima dată când sesizează autorităţilor guvernamentale problemele grave cu care se confruntă sistemul public de sănătate din judeţul Suceava.

Astfel, el aminteşte că pe lângă dotările precare, lipsa investiţiilor în unităţile sanitare, o gravă problemă este deficitul acut de personal în sistemul de sănătate public.

Ioan Bălan arată că dacă până de curând acest deficit era reclamat de spitalele municipale, policlinici sau Spitalul Judeţean, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică deficitul de personal s-a acutizat şi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava, unde deficitul de medici este de 21, cel al asistenţilor medicali de 26, iar al şoferilor pentru autospeciale este de 55.

La acest deficit de personal se adaugă şi flota de ambulanţe uzată fizic şi moral în proporţie de 50 la sută.

În acest context, Ioan Bălan îl întreabă pe ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu dacă în cursul anului 2016 intenţionează să modifice statutul de funcţii în cadrul SAJ Suceava pentru suplimentarea numărului de medici şi a personalului auxiliar şi dacă a început demersuri în vederea înlocuirii, prin programe cu finanţare europeană, a unei părţi din flota serviciilor judeţene de ambulanţă.


Intră acum și în grupul de