Băişanu: Întregul meu mandat se va baza pe unitate, respect faţă de cetăţean şi transparenţă


Intră acum și în grupul de

Preşedintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, şi-a depus, luni, candidatura la funcţia de primar al Sucevei, dar a depus şi lista de candidaţi ALDE pentru Consiliul Local Suceava, printre aceştia fiind glorii ale fotbalului sucevean, Radu Caşuba şi Victor Găluşcă, sau profesorul Romeo Bolohan, crescut la o casă de copii şi care a reuşit să primească titlul de excelenţă în învăţământ.

baisanu alde

„E un moment important pentru echipa mare a cetăţenilor Sucevei”, a spus Băişanu.

Potrivit acestuia, candidatul la funcţia de primar trebuie să fie vocea şi mâna forte a voinţei cetăţenilor Sucevei.

„Candidez pentru unitate, pentru respect faţă de cetăţean, pentru valorile acestei comunităţi minunate. Sunt un produs al Sucevei şi îmi voi trăi toată viaţa în Suceava”, a spus Băişanu.

El a subliniat că întregul său mandat se va baza pe unitate, respect faţă de cetăţean şi transparenţă.

 

El a anunţat că va oferi celorlalte partide posturile de viceprimar.

„Îmi doresc ca în Primăria Sucevei să intre cetăţeni cu dragoste de oraş, care îşi doresc să pună osul la treabă”, a spus liderul ALDE Suceava.

El a mai spus că ALDE propune pentru Consiliul Local Suceava candidaţi din toate sferele de activitate şi din toate zonele Sucevei.

Între aceştia l-a nominalizat pe Romeo Bolohan, singurul laureat al premiului de excelenţă în educaţie, care provine dintr-o casă de copii şi a clădit totul din muncă proprie, dar şi fostele glorii ale sportului sucevean, Radu Caşuba şi Victor Găluşcă.

El a spus că Radu Caşuba, de exemplu trebuie să prezideze Comisia de sport şi sportivii trebuie să fie cei care să dezvolte sportul sucevean.

Între candidaţi mai sunt medici, asistenţi sociali, administratori de firme, oameni de cultură, topografi.

„Trebuie o schimbare a paradigmei politico-administrative”, a spus Băişanu.

El a explicat că între proiectele sale are în vedere soluţionarea problemei termoficării şi punerea în practică a proiectului său privind centralele termice de apartament şi a menţionat că are colectate deja 5000 de semnături pentru declanşarea referendumului local prin care sucevenii să se pronunţe dacă vor centrale termice în fiecare locuinţă.

Totodată, Băişanu a mai spus că vrea transport gratuit pentru pensionari, elevi şi studenţi, spaţii de socializare pentru tineri şi să creeze pensionarilor o viaţă uşoară, dar că vrea o colaborare strânsă cu Universitatea Suceava.

El a mai arătat că în Suceava sunt sute de angajaţi la Spaţii verzi şi câţiva angajaţi la Fonduri europene, în timp ce la Oradea sunt sute de angajaţi la Fonduri europene şi câţiva la Spaţii verzi, iar Oradea a atras de zece ori mai multe fonduri europene decât Suceava.

„Suceava se iubeşte şi nu se stăpâneşte, iar Suceava este fiecare localnic”, a spus Băişanu.

El a mai declarat că oamenii sunt importanţi în orice localitate, iar proiectele trebuie să ajungă la inima fiecărui sucevean.

„Mă adresez votanţilor domnului Ioan Bălan, critici la actuala administraţie şi îi chem lângă această echipă. Mă adresez votanţilor PSD care m-au votat în 2012 şi votanţilor PNL care cred în valorile reale ale liberalismului”, a spus Băişanu.

baisanu

El a mai spus că ALDE va obţine 45 la sută din voturi pentru Consiliul local Suceava.

Băişanu a explicat că dacă Guvernul condus de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a crescut în mandatul său pensiile cu 45 la sută, este convins că ALDE va atinge 45 la sută în Consiliul local şi cu redistribuire va fi o reprezentare de 50 la sută.

Pe lista de candidaţi ai ALDE Suceava pentru Consiliul local se află după Alexandru Băişanu, Ovidiu Milici, Marcel Roibu, Petru Cernescu, Costel Corneanu, Vasile Grigoraş, Niculai Ilaş, Dan Roşu, Radu Caşuba, Romeo Bolohan, Ovidiu Şvarţ, Ioan Grădinariu, Vasile Dascălu, George Achiţei, Vasile Bordeuţ, Ioan Motrici, Victor Găluşcă, Alina Tudora, Cristian Nisteriuc, Floarea Ruptaş, Narcis Tabarcea, Carmen Badiu, Ioan Juverdeanu, Constantin Topală, Marcel Nistor, Mihai Pop, Laura Tomescu, Dragoş Grosariu şi Ilie Niţă. (N.B.)


Intră acum și în grupul de