Judecătoria Gura Humorului a respins contestația la candidatura lui Marius Ursaciuc pentru funcția de primar, din partea PNL


Intră acum și în grupul de

Judecatoria Gura Humorului a respins contestatia la candidatura lui Marius Ursaciuc pentru functia de primar, din partea PNL.

Popas romaniuc ursaciuc harasim caricaturi umor (28)

Candidatul PSD, Stelian Simeria, a contestat calitatea de membru al PNL a actualului primar al orasului, Marius Ursaciuc pe motiv ca statutul PNL prevede excluderea de drept din partid a celor care au decizie definitiva de fost colaborator al Securitatii.

Solutia Judecatoriei poate fi contestata la Tribunalul Suceava.

Potrivit Statutului PNL, o persoană nu poate deveni membru al PNL dacă i s-a stabilit, printr-o hotărâre, calitatea de lucrător, colaborator sau asimilat colaborator al Securităţii în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Totodată, Statutul PNL prevede că un membru PNL este radiat de drept din partid dacă printr-o hotărâre i s-a stabilit, calitatea de lucrător, colaborator sau asimilat colaborator al Securităţii în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

ÎCCJ a decis în 16 iunie 2011 că Marius Ursaciuc a fost colaborator al Securităţii şi că a fost recrutat de Securitate în data de 27.06. 1985 când a semnat un angajament de colaborare cu Securitatea şi că în perioada 1985-1988 a scris şase note informative.

Ursaciuc este primar al oraşului Gura Humorului din anul 2004, el fiind reales în 2008 şi 2012.


Intră acum și în grupul de