Marius Ursaciuc va candida independent pentru al patrulea mandat de primar al oraşului Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, va candida independent pentru al patrulea mandat de primar al oraşului Gura Humorului.

ursaciuc epurare groza acet (22)

Ursaciuc şi-a retras în cursul zilei de marţi candidatura înscrisă din partea PNL şi a înscris un nou dosar de candidatură, de această dată ca independent.

Decizia lui Ursaciuc a fost luată după ce Judecătoria Gura Humorului a respins, marţi, contestaţia formulată de contracandidatul din partea PSD, Stelian Simerea.

Marius Ursaciuc a declarat că a decis să-şi asume o candidatură de independent pentru a nu crea probleme PNL şi că, în calitate de primar independent, va fi, ca şi până acum, primarul tuturor humorenilor.

Totodată, Ursaciuc a spus că va susţine listele de candidaţi ale liberalilor în aceste alegeri locale.

Stelian Simerea a contestat calitatea de membru  PNL a lui Marius Ursaciuc faţă de care ÎCCJ a decis în 16 iunie 2011 că a fost colaborator al Securităţii, fiind recrutat de Securitate în data de 27.06. 1985 când a semnat un angajament de colaborare cu Securitatea şi că în perioada 1985-1988 a scris şase note informative.

 

Potrivit Statutului PNL, o persoană nu poate deveni membru al PNL dacă i s-a stabilit, printr-o hotărâre, calitatea de lucrător, colaborator sau asimilat colaborator al Securităţii în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

 

Totodată, Statutul PNL prevede că un membru PNL este radiat de drept din partid dacă printr-o hotărâre i s-a stabilit, calitatea de lucrător, colaborator sau asimilat colaborator al Securităţii în conformitate cu prevederile legale în vigoare.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de