Candidatura lui Tiberius Brădățan la funcţia de primar, respinsă de Judecătoria Suceava


Intră acum și în grupul de

Judecătoria Suceava a decis, joi, respingerea candidaturii depuse la Biroul Electoral Municipal (BEM) Suceava de Tiberius Brădățan (PSD).

bradatan

Decizia poate fi atacată la Tribunal.

PSD riscă să nu aibă candidaţi la alegerile locale din iunie în municipiul Suceava după ce Judecătoria Suceava a decis, joi,  să se anuleze înregistrarea candidaturii lui Tiberius Brădăţan la funcţia de primar al Sucevei, iar miercuri a invalidat înregistrarea listei de candidaţi PSD la Consiliul Local.

Candidatura lui Tiberius Brădăţan a fost contestată de Mircea Blîndu, în timp ce lista de candidaţi PSD la Consiliul Local a fost contestată de Vasile Cioban.

Cei doi au formulat contestaţii privind modul în care au fost completate listele de susţinători ai candidaţilor PSD la funcţia de primar şi la Consiliul Local.

Judecătoria Suceava a dispus admiterea contestaţiilor şi anularea înregistrării candidaturilor.

În ceea ce priveşte lista de susţinători pentru candidaţii la CL Suceava, instanţa suceveană a stabilit că în peste 800 de cazuri nu au fost completate corect adresele celor care au semnat pe listă, iar în aceste condiţii nu s-ar mai aduna 976 de semnături, numărul minim necesar prevăzut de lege pentru înregistrarea candidaturilor în municipiu.

Preşedintele organizaţiei municipale PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, a declarat că în aceste cazuri se face apel care va fi judecat de Tribunalul Suceava.

El a spus că listele de susţinători au fost verificate de Biroul Electoral Municipal Suceava şi că acesta a dispus înregistrarea candidaturilor.

Tribunalul Suceava urmează să judece joi seara apelul formulat faţă de decizia de neînregistrare a candidaţilor PSD pentru Consiliul Local Suceava.

Tribunalul Suceava a decis să amâne cauza pentru vineri.

(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de