Tăriceanu: Avem la Suceava un candidat de primar prestigios


Intră acum și în grupul de

Calin Popescu Tariceanu, Daniel Constantin, Varujan Vosganian si Alexandru Baisanu sustin o conferinta de presa la sediul ALDE Suceava situat in intersectia LIDL din Obcini.

Calin Popescu Tariceanu, copresedinte ALDE:

”Ma bucur ca avem un candidat prestigios ce are in spate o carte de vizita bazata pe activitatile universitare si o experienta administrativa remarcabila, dar si una a mediului de afaceri. Ii adresez cuvinte de apreciere si pentru modul remarcabil in care s-a organizat in preajma alegerilor.

Suceava are un atu major esential pentru dezvoltarea economica, cu conditia de a se face legatura, USV. Exista la USV cel mai mare numarde inventii din Romania. Aveti aici o bogatie foarte valoasa, padurile. In mod natural, Suceava trebuia sa fie un centru industrial major pe harta Romaniei. In loc sa facem produse cu valoare adaugata din lemn, noi exportam cheretea. Un primar mobilat intelectual poate atrage firme care sa faca produse cu plus valoare.

 

Eu nu am mai vazut intr-o perioada atat de scurta ministri care sa se faca tara de ras. Cei care nu au facut o gafa pana acum cred ca se simt stingheri in actualul guvern. Ciolos trebuie sa remanieze cam 70 % din Guvern. Pana vin astia noi, se face de noiembrie. Partidele isi pun intrebarea daca se merita sau nu o motiune de cenzura. Prima mare problema e ca nu gaseste musterii sa se inhame la 4-5 luni de mandat pentru ca se compromita.

Alde Baisanu Tariceanu Vosganian Constantin Nita Milici Boliacu Aldea (88)

Ma uit consternat la aceasta situatie deplorabila din agricultura. Cert e ca in fiecare an in mandatul lui Constantin subventiile s-au dat la timp. Anul asta, minstrul a facut schimbari la toate structurile si si-a pus oamenii lui si acum sustine ca oamenii nu ii executa ordinele. Pai i-a schimbat pe toti, dar pe toti. Anul asta, daca nu ar fi cu conditii meteo favorabile, cred ca foarte multi fermieri vor fi in situatii extrem de dificile.

Situatia e scapata din mana la Guvern si il mai vad si pe Iohannis care se transforma in consultant politic gratuit. Declaratiile pe care le face din ce in ce mai des si actiunile din ultima parte, cam exced cadrului constitutional. Solutia ar fi un guvern cu legitimitate si reprezentativitate. Actualul Guvern nu are nici o legitmitate si de aia minstrii se poarta cum se poarta.

Presedintele Camerei a iesit sa vorbeasca public despre posibilitatea unui puci si a pus Parlamentul intr-o lumina foarte nefavorabila. Eu cred ca e de resortul Parlamentului sa isi exercite functia esentiala de legiuitor. Orice schimbare pe care o face poate fi sau nu agreata, dar e doar de resortul Parlamentului. Nu poti tu ca presedinte a unei camere sa arunci o lumina atat de nefavorabila asupra Camerei Deputatilor.

Sunt extrem de suparat si deceptionat de atitutudinea nepotrivita si nefericita a lui Zgonea.

Sunt extrem de suparat si deceptionat de atitudinea nepotrivita si nefericita a lui Zgonea. Eu cred ca functiile cheie in Parlament trebuie sa fie detinute de oameni cu certa experienta politica si curajul de a lua decizii care sa restabileasca echilibrul puterilor in stat.”

Daniel Constantin, copresedinte ALDE:

ALDE Suceava a debutat cu dreptul in campanie. Baisanu e o persoana foarte valoroasa, dar am constatat ca e si foarte apreciata. Nu s-a pus pret doar pe cantitate, ci si pe calitate. Am vazut oameni tineri si doamne care candideaza.”


Intră acum și în grupul de