Cinci spitale din judeţul Suceava figurează pe lista unităţilor sanitare în care au fost depistate neconformităţi în urma controalelor DSP


Intră acum și în grupul de

Ministerul Sănătăţii a publicat, vineri, cu aprobarea Parchetului General, lista unităţilor sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor efectuate prin intermediul DSP-urilor din ţară, printre acestea aflându-se şi cinci spitale din judeţul Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă, pentru informarea cetăţenilor, Ministerul Sănătăţii, cu aprobarea Parchetului General, a făcut publică lista unităţilor sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziţiei ministrului Sănătăţii prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară.

spital gura humor

Pe lista publicată de Ministerul Sănătăţii figurează cinci spitale din judeţul Suceava, respectiv Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, Spitalul municipal Rădăuţi, Spitalul municipal Fălticeni şi Spitalul municipal Gura Humorului.

În unităţile sanitare în care s-au depistat probe neconforme s-a dispus, printre altele, suspendarea produselor dezinfectante în cauză

În comunicatul de presă al Ministerului Sănătăţii se precizează că pentru siguranţa pacienţilor, în unităţile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi, au fost luate toate măsurile administrative perntru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează că acţiunile de control continuă, fiind luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma HexiPharma.

Contractele unităţilor sanitare publice încheiate cu firma HexiPharma vor fi verificate de compartimentele de audit ale DSP

În cadrul unei videoconferinţe, “ministrul Sănătăţii, Achimaş Cadariu, a solicitat, vineri, reprezentanţilor Direcţiilor de Sănătate Publică să verifice  prin intermediul compartimentelor de audit contractele încheiate de unităţile sanitare publice cu firma Hexi Pharma.

Totodată, ministrul Sănătăţii a solicitat sprijinul Ministerului Afacerilor Interne ca toate unităţile sanitare publice, aflate în subordinea autorităţilor publice locale, să fie auditate în ceea ce priveşte contractele încheiate cu compania Hexi Pharma. (Liliana Bujdei)

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de