Băişanu prezintă un sondaj ce relevă nemulţumirile sucevenilor faţă de situaţia din municipiul Suceava. Vezi sondajul


Intră acum și în grupul de

Preşedintele ALDE Suceava, Alexandru Băişanu, candidat la funcţia de primar al Sucevei, a anunţat, joi, rezultatele unui sondaj de opinie care arată nemulţumirea sucevenilor faţă de situaţia din municipiu.

Baisanu, Milici

Sondajul, realizat la comanda ALDE Suceava în perioada 28 aprilie -5 mai pe 1.150 respondenţi, eşantionaţi pe cartierele Sucevei, are marja de eroare de 3,5 %.

Potrivit datelor din sondaj, peste trei sferturi dintre locuitorii municipiului nu sunt mulţumiţi de condiţiile din oraş, dar şi de situaţia locurilor de muncă, de lipsa de transparenţă în ceea ce priveşte atât cheltuirea banului public cât şi în ceea ce priveşte deciziile luate.

Astfel, conform acestui studiu, 75 la sută dintre suceveni consideră că Suceava nu e un oraş curat şi că este o mare problemă cu curăţenia, iar 77 la sută spun că Suceava nu e un oraş modern, iar. 82 % sunt nemulţumiţi de cum arată trotuarele şi străzile din Suceava.

„Asta îmi spune mie că acţiunea lui Lungu, acea paveliadă, are ca susţinători doar 18 %. Avem de fapt făcute artrele principale, dar imediat după ce intrăm pe arterele secundare, unde majoritatea sucevenilor locuiesc, e nenorocire. Între teorie şi practica lui Lungu a fost o mare falie. Am senzaţia că în oraş se lucrează după teoria unei localităţi foarte mici”, a spus Băişanu.

El a spus că sucevenii sunt nemulţumiţi şi de situaţia locurilor de joacă.

„Am fost ieri în Burdujeni într-un parc şi am găsit o jucărie şi restul pavele. Nu asta ar trebui să găseşti într-un parc din Suceava”, a spus Băişanu.

El a mai arătat că peste 90 la sută dintre suceveni consideră că Suceava nu are locuri de parcare suficiente.

„E o bătaie de joc pentru proprietarii de maşini de peste tot. 74% spun că nu avem suficiente creşe, grădiniţe. 85 % din suceveni spun că nu există locuri de agrement. În afară de mall-urile care au invadat Suceava, nu poţi face absolut nimic. În afară de a mânca şi a te uită la un film, nu poţi face nimic altceva. 76 % susţin că Suceava nu are griijă de pensionari”, a spus liderul ALDE Suceava.

El a arătat că iniţiativa sa privind centralele de apartament este susţinută de marea majoritate a sucevenilor şi a subliniat că Guvernul a modificat Legea referendumului pentru a se putea organiza referendum odată cu alegerile locale.

Băişanu a spus că speră ca totuşi să fie organizat un referendum pentru clarificarea situaţiei termoficării din municipiu.

El a mai arătat că sucevenii sunt nemulţumiţi de lipsa locurilor de muncă şi a relatat două încercări ale sale de a aduce investitori privaţi serioşi, unul în domeniul IT, care dorea să creeze 500 de locuri de muncă şi un altul din domeniul accesoriilor pentru autovehicule, care dorea să înfiinţeze 5000 de locuri de muncă ce s-au lovit de refuzul reprezentanţilor Primăriei care nu au avut deschiderea pentru asemenea oferte.

„ În felul asta o încercare de a atrage investiţii şi locuri de muncă s-a finalizat lamentabil”, a spus Băişanu care a adăugat că e strigător la cer că în 12 ani, Lungu nu a catadicsit să găsească un hectar de teren pe care să pună utilităţi şi să îl pună la dispoziţia investitorilor.

Alexandru Băişanu a arătat că sucevenii sunt nemulţumiţi şi de lipsa de transparenţă în cheltuirea banului public.

„În Suceava, timp de 12 ani de administraţie Lungu, nimeni, de la senator la cetăţean simplu, nu a ştiut cum cheltuie Ion Lungu banii publici. Nimeni nu ştie câţi bani s-au dat în buzunarele unor firme care au accesat fără licitaţie. Există o lipsa de transparenţă a banului public în Suceava pe care nu am mai găsit-o în nici o reşedinţa de judeţ. Câtă vreme echipa ALDE va câştigă Primăria, vom face un audit şi vom arată tuturor cum s-au cheltuit banii şi pe ce”, a precizat Băişanu.

 

El a arătat că este convins că după un audit vor fi foarte mulţi care vor trebui să dea socoteală în faţă instanţelor.

„A venit timpul să spunem adevărul: dacă Lungu mai vrea un mandat o face pentru a putea astupa toate măgăriile făcute la Suceava de-a lungul timpului. Am convingerea că Lungu va fi umilit la urne de cetăţenii acestui oraş. Sunt convins că cetăţenii au nevoie de un primar care să fie aproape de oameni şi de sufletul lor, care să le respecte demnitatea”, a spus Băişanu.

El a mai arătat că sucevenii sunt nemulţumiţi de activitatea primarului şi consideră că viitorul primar, trebuie să ducă mai departe ideea unitară de dezvoltare a municipiului.

„E timpul să aleagă un sucevean, nu un venetic, ci oameni care au fost formaţi aici şi au o datorie morală faţă de vecini şi cetăţeni”, a spus Băişanu.

 


Intră acum și în grupul de