Liderul PMP Suceava: Pe vremea comuniștilor se mima mai bine democrația decât o fac acum PSD și PNL


Intră acum și în grupul de

Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici, sustine o conferinta de presa la sediul partidului.

Popovici, Codreanu, Andronache

LIVE TEXT:

”Pe vremea comunistilor se mima mai bine democratia decat o fac acum PSD si PNL.

UDMR, care nu are candidat sau lista de candidati, are reprezentanti in toate sectiile de vot. Eu nu am dreptul sa vad rezultatul muncii mele, dar ma va numara UDMR. Cine sunt de fapt acesti oameni ii vom gasi in zona PSD si PNL mult mai tarziu, adica in zona USL.

Fiecare candidat al nostru ar trebui sa se exprime vizual. Legea iti interzice mai multe afise.

Am constatat o problema grava. Migratia persoanelor. Sunt localitati unde in ultima luna a crescut fabulos numarul de vize de flotant. La Mitoc, doar intr-o zi, 30 de vize, la Slatina, la fel. Fac un apel catre prefect sa vina si sa spuna ce cifra si ce miscari de mase sunt de la o localitate la alta in judet.

Pentru ca  lucrurile sa fie asa cum le-au gandit ei, am inteles ca azi vine la Suceava supervizorul fraudarii electorale, dl Dragnea, certificat de instante la 2 ani cu suspendare. Asa traducem noi vizita lui la Suceava. Noi speram ca electoratul sa inteleaga si de la 5 iunie sa aleaga altfel de oameni in structurile administrative.”

Saptamana viitoare, presedintele Basescu va reveni la Suceava. Joi, va face un tur al judetului, Suceava, Radauti si Campulung. Daca timpul ii va permite presedintelui sa extinda vizitele, vor fi comunicate.

Dupa 27 de ani de democratie, regretam ca nu avem normalul. Am vazut in judet, in ultimele zile, o explozie a interventiilor pe infrastructura rutiera. Toate comunele pun pavele si borduri. Suceava pune pavele din nou. Nici o primarie din judet nu isi pune pe site-ul propriu cheltuielile si facturile pe care le primesc. In mandatul urmator, transparenta banului public va fi prioritara pentru noi.”

Marian Andronache, candidatul PMP la Primaria Suceava:

”Mergand printre oameni am identificat cateva probleme. Avem in municipiul care se vrea capitala europeana, trei strazi unde locuitorii nu au apa calda.

Ei platesc apa rece la pret de apa calda. Multi renunta la a mai astepta si nu au posibilitatea sa isi monteze boilere sau centrale termice. Pe strazile Trandafirilor, Aleea Nucului si Republicii. Desi au fost fonduri pentru modernizarea punctelor termice care deservesc strazile acestea. Culmea e ca asociatia nu are datorii.

La ”blocul groazei” de pe Marasesti stiam ca e rezolvata problema, dar nu e deloc asa. Din strada totul pare ok. Nu e nici pe departe asa. In spate, aspectul e sinistru, iar in zona bailor, tencuiala e praf, 50% din perete practic nu exista. Intr-o buna zi, nu stim daca nu vom vedea un om cazand cu vasul de WC prin perete, atat e de slab acolo. Doamne Fereste de un mic cutremur. Acolo sunt 140 de garsoniere si 600 de suflete.

Curios acolo e ca nu au datorii. Nu exista apa calda in acel bloc. Acolo s-au anulat dusurile. Discutam de oameni care nu fac baie. Cine are rude si prieteni, odata pe luna apeleaza pentru un dus. Fac un apel la oficialitati si cand voi fi primar, primul lucru va fi o expertiza tehnica la acel bloc, dar pana atunci, trebuie de lucrat la lista de proiecte si blocul sa fie prins cu prioritate acolo, chiar daca trebuie gasita o solutie de finantare.

O problema semnalata de locuitori e ca se dau bani degeaba, efectiv de pomana. Acea taxa de debransare de exemplu. Acum, cei de la Thermonet percep o taxa de 100 de lei degeaba, pentru ca elibereaza o hartie. In plus, nu e nevoie nici de aprobarea primarului.

Am semnat un angajament cu Consiliul Elevilor prin care odorim ca impreuna sa putem rezolva problemele semnalate de elevii din oras. Printre puncte am regasit si elemente din programul meu, de modernizare si dotare a scolilor si liceelor, astfel incat conditiile sa fie foarte bune. Dascallii sa isi vada de educatie, iar problema confortului in scoli sa apartina primariei. Elevii cer accesul gratuit la baza sportiva a scolilor. Terenurile de sport nu sunt ale directorilor.

Incepand cu 19 mai, s-a demarat campania pentru a cumpara opera ”Cumintenia Pamantului” a lui Brancusi. Am donat suma de 100 de euro si fac un apel la toti candidatii de primar sa aloce 100 de euro catre cumpararea acestei sculpturi.”

Bogdan Codreanu, primarul comunei Pojorâta, candidatul PMP la președinția CJ Suceava:

”PMP vine cu subiecte care sa rezolve prioritatile comunitatilor din judet. Cei care au condus judetul nu pomenesc nimic de invatamant, de infrastructura sanitara. Spitalul de la Falticeni e de 20 de ani in continua modernizare, dar fara finalizare. Cabinetele medicale de la sate, cu un parteneriat corect cu CJ, ar putea fi rezolvate.

Nu vad nimic concret pentru a oferta Aeroportul Suceava. Nu punctam turismul si nici problemele sociale. Mi-as dori ca in calitate de presedinte, ca fiecare scoala din judet sa arate cat de cat la standarde omenesti si ele sa poata fi autorizate.

Ce isi doreste echipa PMP la Suceava e castigarea CJ si a cat mai multor primarii. Venim in sprijinul sucevenilor pentru a crea un parneriat puternic cu ei.”

 

 


Intră acum și în grupul de