LIVE TEXT: Lansarea candidaților PSD Suceava la alegerile locale. Șeful PSD, Liviu Dragnea, este prezent la eveniment


Intră acum și în grupul de

Peste 1000 de persoane participa la Casa Culturii din Suceava, la lansarea candidatilor PSD, la alegerile locale. La eveniment este prezent și președintele PSD Liviu Dragnea.

lansarea candidati PSD (1)

Tiberius Bradatan, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Suceava:

”Alaturi de Nechifor trebuie sa construim acea echipa de forta care sa readuca Suceava acolo unde ii e locul. Pentru Suceva ultimii ani a insemnat mai mult stagnare si regres si acum trebuie sa ne ridicam si sa mergem si sa ne indeplinim telul care e schimbarea. Schimbarea nu mai poate fi oprita. In al 12-lea ceas pornim spre un viitor deschis pentruoameni si pentru suceveni. Folosesc cuvantul de echipa pentru ca schimbarea se face doar in echipa unita de aici.

Ii aduc alaturi de mine pe toti primarii din zona metropolitana. Ne dorim proiecte esentiale pentrunoi. Trebuie sa cream acel parc industrial care sa deserveasca toata zona Moldovei, dar in primul rand Suceava. Avem industria care trebuie sa se dezvolte si de infrastructura pe care o propunem prin soseaua de sud a Sucevei. Dezvoltarea e cheia si motorul a ceea ce dorim. Vrem sa nu ne mai umilim cetatenii si varstnicii. Vrem sa ne dezvoltam asa cum ne sta bine.

Cred cand spun ca schimbarea nu mai poate fi oprita. In al 12-lea ceas mergem spre victorie.”

Dan Cusnir, vicepreședintele PSD Suceava:

”Oferta electorala a PDL in 2004 era formata din Flutur si Lungu. Dupa 12 ani, oferta electorala a PDL aduce nume noi, Lungu si flutur, sacul si petecul politicii sucevene. Nu exista termeni de comparatie intre oferta noastra, Nechifor-Bradatan, si oferta PDL, revopsita in PNL.

Flutur se tot plimba prin judet si incearca sa le explice ca tot ce e bun in judet se intampla datorita lui. Inca putin si ne va spune ca a adus mierea de albine la Suceava si ca va aduce ciresele si clorofila. Sa nu uitam ca Flutur in 2004, a fost ales consilier judetean si pentru ca nu ajuns presedinte si-a dat demisia. In 2012, a fost ales consilier judetean si dupa ce a fost batut de Nechifor, el si-a dat demisia. Si acum in 2016 ce face Flutur? Le cere votul sucevenilor.

Isi va da din nou demisia din functia de consilier judetean. Flutur e cel care a fost batut la scor in 2012 la alegerile generale de colegul nostru Bradatan. In 2016 sunt convins ca sucevenii vor avea incredere tot in Bradatan. Si asta pentru ca sucevenii vor prefera un om nascut si educat in Suceava si care locuieste in Suceava. Sucevenii il vor prefera pe Bradatan pentru ca vor prefera un om.

Pentru mine va fi o onoare ca alaturi de aceasta echipa minunata a PSD sa redam Suceava sucevenilor si sa continuam dezvoltarea judetului.”

Catalin Nechifor, presedintele PSD Suceava, presedintele CJ Suceava:

lansarea candidati PSD (2)

”Vreau sa va spun ca de curand, am trecut printr-o etapa mai complicata de sanatate. Multumesc medicilor din Spitalul Judeatean. Am stat la Suceava pentru ca am incredere in Suceava si medicii ei. Cat de putin a durat sa ne dam seama cat de mult am avut si cat de putin avem. Avem de sase luni Guvern de tehnocrati care nu face nimic si cate a facut POnta pentru noi.

Pana la autostrazi noi am facut Aeroportul Suceava. Am refacut si Cetatea de Scaun a Sucevei si va indemn sa veniti sa o vizitati. Un alt punct important din realizarile noastre e Transrarau. E la concurenta cu Trasnfagarasanul. Am crescut in turism cu 24 % fata de 2014.

Prima decizie importanta luata ca presedinte al CJ a fost sa platim 1200 de miliarde de lei datorii acumulate de PDL. Si asta gratie Guvernului Ponta care a inteles sa pornim de la zero. Stiti cate scoli s-au facut pe vremea PDL? Zero. Pe vremea PSD s-au facut 17. Mai e mult de facut in continuare si o spun cu durere in suflet ca am vazut o scoala in Paltinoasa, care functioneaza intr-un grajd. Nu se poate asa ceva.

Pe vremea PDL s-au adus 16 microbuze scolare, pe vremea PSD 62 de localitati au primit. Si asta gratie ministrului Dragnea.

Am sentimentul datoriei bine facute si a apartenentei la o echipa politica bine sudata.”

Liviu Dragnea, presedintele PSD:

”Teama mea e ca raul de acum incolo incepe sa vina cu acest guvern de tehnocrati. Am vorbit cu tehnocrati adevarati care sustin ca le e rusine sa se mai numeasca asa. M-am gandit si ca nu e greu sa facem o comparatie cu ce am guvernat noi. De ce de fiecare data cand am guvernat noi s-au gasit bani pentru dezvoltare si cand guverneaza ei nu mai sunt bani? Aceleasi cuvinte: austeritate, taiem salarii si pensii.

Nu cumva in aceste luni de la inceputul anului, cand fermierii aveau nevoie sa fie sprijiniti pentru ca este o concurenta acerba intre produsele noastre si cele din UE, nu se dau subventii? In conditiile in care banii exista, procedurile exista!

Cum putem noi sa ne gandim ca aducem pui din Polonia si ii vindem mai ieftin ca la noi? Simplu, cei din Polonia sunt sprijiniti financiar. Trebuie sa ne gandim deja la un prejudiciu imens creat Romaniei.

Despre Flutur as vrea sa vorbesc putin pentru ca nu prea am ce spune. Il cunoasteti, e cuminte, serios, de ce mai vrea sa candideze sincer nu il inteleg. Si-a dat masura valorii, a aratat tot ce se poate si cat de rau se poate.

E pacat ca municipiul sa ramana o insula blocata in mjlocul judetului. Lungu sta de 12 ani, e suficient, a ratat suficiente oportunitati. E nevoie de un primar ca Tibi care poate face ca primar ce a facut ca medic. Administratia din oras are nevoie de insanatosire, de curatenie, de o abordare strategica si integrata care sa puna Suceava in centrul zonei metropolitane. Potentialul orasului e urias, dar e nevoie de cineva ca sa impinga energiile catre progres.

Bradatan e cinstit si corect si are o calitate care poate face diferenta. Noi, PSD-isti, iubim oamenii.

Eu zic ca in toamna va trebui sa le luam tara inapoi, care e a noastra, a celor care o iubim si care ne sacrificam pentru ea. Va rog sa mergeti cu curaj in aceasta campanie pentru ca aveti in spate un partid responsabil care a facut doar lucruri bune in tara. Aveti in spate un partid care ofera garantia lucrului bine facut. Sa il aveti primar la Suceava, pe Bradatan si pe Nechifor presedinte de CJ. La toamna, sa recastigam Romania.”


Intră acum și în grupul de