Liviu Dragnea despre actualul guvern tehnocrat: „Sunt proşti sau sunt rău intenţionaţi?

Liderul național al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Suceava, cu ocazia lansări candidaților social-democrați in alegeriile locale din acest an că prin neplata subvenţiilor în agricultură se poate vorbi deja de producerea unui prejudiciu creat României, atât la PIB cât şi fermierilor şi producătorilor, și a avertizat că în cele din urmă cineva va trebui să răspundă pentru aceasta.

PSD Dragnea Nechifor Bradatan primari Cusnir (14)

 

„Teama mea este că răul de abia de acum începe să vină cu acest guvern de tehnocraţi. Am vorbit cu mulţi tehnocraţi adevăraţi care mi-au spus că a început să le fie ruşine să fie numiţi tehnocraţi pentru că e de râs această denumire”, a explicat Liviu Dragnea.

 

El a arătat că nu e greu să fie făcută o comparaţie cu toate guvernele PSD care au guvernat România şi cele de dreapta, subliniind că atunci când a guvernat PSD au existat bani, iar când au guvernat ceilalţi s-a discutat despre austeritate, tăieri de salarii şi pensii, dar şi creşteri de taxe.

 

„De ce când am guvernat noi am găsit bani, România s-a dezvoltat? S-au mărit pensii, sau mărit salarii, s-au dat subvenţii, am început programe de dezvoltare foarte serioase, iar  România se ridică şi la nivel de sat şi de oraş şi când guvernează ei nu mai sunt bani. Dar aceleaşi cuvinte: nu sunt bani, trebuie să tăiem salariile, trebuie să tăiem pensiile, austeritate, trebuie să îngheţăm veniturile şi bineînţeles trebuie să mărească taxele. Întrebarea asta mi-o pun de câteva zile. Or fi proşti sau nu sunt proşti? Nu cumva nu sunt proşti şi atunci e mai grav?”, s-a întrebat Liviu Dragnea.

PSD Dragnea Nechifor Bradatan primari Cusnir (18)

El a arătat că una din situaţiile grave este legată de neplata subvenţiilor din agricultură deşi există şi banii necesari şi sunt şi procedure deja indeplinite.

 

Liderul social-democrat a arătat că în aceste luni de la începutul anului şi până astăzi fermierii români, crescătorii de animale, producătorii de carne de pui, de vită, de porc, aveau nevoie  să fie sprijiniţi pentru că este o concurenţă acerbă cu produsele care vin din alte ţări pentru că din cauza embargoului din Rusia aceştia s-au orientat spre piaţa din România.

 

„Noi nu dăm subvenţii deşi suntem în 20 mai, în condiţiile în care banii există, procedurile există”, a spus Liviu Dragnea.

 

Preşedintele PSD consideră că este din ce în ce mai greu pentru producătorii români în competiţia cu cei din alte state pentru că în celelalte ţări a crescut subvenţiile pentru a-i ajuta în timp ce în România pe lângă faptul că subvenţiile au scăzut nici nu sunt achitate.

PSD Dragnea Nechifor Bradatan primari Cusnir (32)

„Sunt proşti sau sunt rău intenţionaţi? Nu ştiu dacă sunt de amândouă. Deja putem să vorbim serios de un prejudiciu imens cauzat României. Prejudiciu în adevăratul sens al cuvântului. Pierde PIB, pierd fermierii, crescătorii de animale, producătorii, pierde toată lumea”, a spus Liviu Dragnea.

 

El a adăugat că îi tot transmite premierului Dacian Cioloş să ia măsuri cu Ministerul Agriculturii, dar a constatat că pe acesta că nu îl interesează.

 

„I-am spus că dacă vrea să devină părtaş pentru că odată va veni cineva să bată în uşă şi să spună: „Măi băieţi, România şi românii au pierdut câteva miliarde de euro. Răspundeţi la nişte întrebări”, pentru că asta se va întâmpla”, a declarat Dragnea.