Lidana va finaliza tipărirea buletinelor de vot în județul Suceava, după ce Prefectura a reziliat contractul cu firma care câștigase licitația


Intră acum și în grupul de

Firma suceveană, Tipo Lidana SRL, va finaliza procesul de tipărire a buletinelor de vot pentru alegerile locale din judeţ, după ce Prefectura Suceava a reziliat contractul cu firma din judeţul Neamţ,  întrucât a constatat că aceasta nu are capacitatea să realizeze comanda în timp util.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat joi, că a reziliat contractul cu firma Lux Poly SRL din Săvineşti, Neamţ, care a câştigat licitaţia pentru tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale din judeţ şi a încredinţat continuarea lucrării unei firme sucevene, Tipo Lidana SRL, care are utilaje şi va putea onora comanda.

„Era riscul să nu avem buletinele de vot în timp util. Am avut răbdare, dar am văzut că lucrurile nu avansează şi am luat măsura rezilierii contractului. Nu ne jucăm cu aceste lucruri”, a spus Harasim.

harasim (1)

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, firma din Neamţ a tipărit până acum buletinele de vot pentru alegerea Consiliului Judeţean Suceava şi cele pentru Primăria Suceava şi Consiliul Local Suceava, ceea ce reprezintă 66 la sută din volumul total al buletinelor de vot, dar şi cea mai uşoară parte a comenzii, în timp ce restul de buletine de vot pentru celelalte 113 localităţi necesită mai mult timp pentru tipărire şi finisare.

„Tipografia din Suceava are o viteză mai mare şi are şi utilaje, în timp ce cealaltă nu are capacitate şi nici linie automată de finisaj”, a spus prefectul.

El a arătat că după ce firma din Săvineşti a câştigat licitaţia a fost verificată capacitatea acesteia şi era corespunzătoare pentru comanda de circa două milioane de buletine de vot necesare alegerilor locale din judeţul Suceava, dar că firma nemţeană a câştigat şi licitaţia pentru buletinele de vot din Braşov, ceea ce a dus la o supraaglomerare.

Harasim a arătat că acum are siguranţa că buletinele de vot vor fi tipărite la timp pentru a fi distribuite în localităţi în vederea alegerilor locale.

Potrivit lui Harasim, firma din Săvineşti a ofertat cu 0,9 lei pentru suta de pagini tip A4 tipărite, iar preţul cu care se vor tipări de tipografia suceveană rămâne acelaşi. (N.B.)


Intră acum și în grupul de