Flutur: Pentru mine este o prioritate sprijinirea asociaţiilor crescătorilor de animale


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, susţine ca prioritate sprijinirea asociaţilor crescătorilor de animale şi vrea ca şi crescătorii de animale să aibă condiţii decente ca să poată vedea munţii în condiţii umane.

Hora Bucovinei (61)

„Pentru mine este o prioritate sprijinirea asociaţiilor crescătorilor de animale.

Trebuie sprijinite, consiliate, pentru a-şi apară drepturile, pentru a-şi primi subvenţiile la timp”, a spus Flutur.

El a prezentat un exemplu de bună practică, la Ciocăneşti, unde primarul Radu Ciocan s-a implicat în sprijinirea crescătorilor de vaci, concret, în ceea ce priveşte colectarea şi valorificarea laptelui, reuşind să se obţină un preţ bun pe litru.

 

„La Ciocăneşti se pot vedea 5 stâni realizate la standarde europene. Au energie electrică de la panouri solare, acces facil până la stâni. Astfel se pot vedea în Munţii Suhardului condiţii umane pentru crescătorii de animale, şi care merită să fie în tot judeţul”, a spus Flutur.

 

El mai susţine şi asocierea crescătorilor de animale.

„Aşa cum am reuşit ca ministru, prin măsurile luate atunci, să încurajez cu bune rezultate asocierea, o asociere sănătoasă, nu de tip colhoz, cum mai văd că propun unii pe aici, voi sprijini şi asocierea crescătorilor de animale. Este una dintre priorităţi”, a spus Flutur.(N.B.)


Intră acum și în grupul de