Gheorghe Flutur: Mă voi lupta pentru cadastrarea gratuită în judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Flutur, candidatul PNL nominalizat pentru funcția de președinte al CJ Suceava, își exprimă nemulțumirea față de oprirea cadastrului în județ.

Gheorghe Flutur

“Nu s-a continuat cadastrarea începuta de noi.Vom continua cadastrarea din toamnă pentru că e o problemă grea a țăranilor și a fermierilor români”, a spus Flutur.

El a arătat că ţăranii nu-și pot clarifica situația juridică a terenurilor și de aici foarte multe probleme, inclusiv cu obținerea de subvenții sau accesarea de fonduri europene.

“După anul 2018, în lipsa documentelor cadastrale, fermierii nu-și vor mai putea primi subvenţiile. Pierderea subvenţiilor ar înseamnă un dezastru pentru toți”, susţine candidatul liberal.

El a mai spus că realizarea cadastrului trebuie considerată ca o investiţie.

“Fără cadastru nu se pot face proiecte pentru realizarea de investiții,  care, la rândul lor, permit crearea de locuri de muncă și creșterea veniturilor la bugetul local. A fost un program început în timpul mandatului meu și acum trebuie continuat, mai ales că sunt fonduri europene în acest sens”, a spus Flutur.

El arată că de aceea în perioada următoare se va lupta pentru cadastrarea gratuită în județul Suceava, începând cu extravilanul și continuând în intravilan.


Intră acum și în grupul de