Sesizarea lui Nechifor privind sesiunea de depunere de proiecte pentru investiţii rurale a avut efect. Ministrul Agriculturii a trimis Corpul de control la AFIR şi a suspendat procedura


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, a salutat decizia Ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, care luni va trimite Corpul de Control al ministrului la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru verificarea sistemului de depunere online a proiectelor, în condiţiile în care au existat reclamaţii referitoare la blocarea rapidă a acestuia, după deschiderea sesiunii în data de 25 mai.

Nechifor

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, a solicitat, miercuri, printr-o conferinţă de presă,  Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale luarea unor măsuri cu privire la sesiunea de depuneri de cereri de finanţare pe măsura 7.2 – Infrastructură rurală, după ce foarte mulţi primari din judeţ i s-au plâns că Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a schimbat modelul de finanţare marţi seara, în condiţiile în care sesiunea de depunere, ce includea numeroase documente scanate, a început miercuri la ora 09:00 şi s-a încheiat după o oră şi jumătate.

„În urma acestei sesizări referitoare la derularea sesiunilor on-line a proiectelor din data 25.05. 2016, aferente sub-măsurii 7.2 “Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică” — componenta rutier montan şi non-montan” şi sub-măsurii 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” — componenta drumuri agricole, Ministrul Agriculturii a dispus trimiterea Corpului de control al MADR la AFIR pentru anchetă. Achim Irimescu a precizat că sesiunea de evaluare a proiectelor se suspendă până la finalizarea anchetei şi clarificarea acestei situaţii”, se arată într-un comunicat al preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

În judeţul Suceava doar Primăria Marginea a avut un proiect selectat pentru a fi finanţat de către Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), în valoare de 1.000.000 euro, care presupune modernizarea a 6,3 km de infrastructură rutieră în comuna Marginea, precizează Nechifor.

El a arătat că judeţul Suceava a pierdut prin această manevră circa 30-40 de milioane de euro pentru că primarii care s-au pregătit pentru această sesiune de depunere de proiecte nu au reuşit să depună documentaţiile întrucât sistemul le transmitea doar răspunsul „Error”.(N.B.)


Intră acum și în grupul de